Wpis z mikrobloga

W Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej, może powstać wysoki, bo 72 metrowy budynek mieszkalny. Takie plany ma inwestor, firma CEM-MIX Piotr Miszta. Jednak wcześniej zgodę muszą wydać łódzcy radni. Realizacja ma być prowadzona w oparciu o tzw. „lex deweloper” czyli specustawę mieszkaniową. Szczegóły tutaj

#lodz #nieruchomosci #architektura #lexdeveloper
Projekt_Inwestor - W Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej, może powstać wysoki, bo 72 metrow...

źródło: comment_1632234096gxdYEG9TkSTXeknpner83z.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A nie mogli znaleźć innego miasta?

@srgs: Zgierz lub Pabianice by były najlepszym wyborem ( ͡º ͜ʖ͡º) w Łodzi za to bym proponował wyłącznie baraki, lub pozostawienie w tym miejscu sławojek które już i tak się idealnie wkomponowały w te miasto i mentalność mieszkańców. Czy to by Cię usatysfakcjonowało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przecież w Łodzi jest mnóstwo dobrej architektury

@SurowyOjciec: byłem w Łodzi i uważam, że to miasto należy zlikwidować, ew. wybudować od nowa bo natężenie brudu, smrodu i patoli w centrum jest ponad wszelkie wyobrażenia xD
  • Odpowiedz
@elon_w_zbozu:
Mocno przesadzona i nieuczciwa opinia. Patola jest mocna w każdym większym polskim mieście, odnoszę wręcz wrażenie, że ta łódzka jest jak bezzębny stary pies - nie gryzie tak mocno jak w innych miastach, patrząc na statystyki rozbojów, kradzieży, itp.
Nikt nie będzie burzył czy budował na nowo miasta, czeka nas organiczny rozwój. Budowy jak w tym wątku mega pomagają. Prywatny sektor jest mocno osadzony w inwestycjach, także łajba płynie
  • Odpowiedz
Patola jest mocna w każdym większym polskim mieście, odnoszę wręcz wrażenie, że ta łódzka jest jak bezzębny stary pies - nie gryzie tak mocno jak w innych miastach, patrząc na statystyki rozbojów, kradzieży, itp.

@SurowyOjciec: byłem i widziałem na własne oczy co tam się wyrabia xD

Wydaje mi się, że w przyszłości bliskość Warszawy będzie dalszym stymulatorem rozwoju. Także ja jestem optymistą.

Faktycznie Łódź to największa podwarszawska miejscowość ( ͡
  • Odpowiedz
@SurowyOjciec: stymulator rozwoju to by był jakby jedną z dwóch głównych tras północ-południe udało się wyremontować w mniej niż 3 lata. Na ten moment to jest kompletna niegospodarność władz miasta, zresztą jak każdego w Polsce, i wyrzucanie pieniędzy jakby były gorącym ziemniakiem który ktoś rzucił a oni złapali.

A ten budynek dobitnie o tym świadczy, Misztal kupił działkę przeznaczona do niskiej zabudowy i od lat szantażuje urząd miasta stawiając kible
  • Odpowiedz