Aktywne Wpisy

Maly_Jasio +206
#pandoragate #afera #boxdel #wardega
Czy tylko ja nie wiedziałem kim jest Boxdel i inni wymienieni w tej aferze? Tylko Wardgęge kojarzyłem przed laty jako prankstera o ile to ten sam Wardęga (a chyba tak)
Czy tylko ja nie wiedziałem kim jest Boxdel i inni wymienieni w tej aferze? Tylko Wardgęge kojarzyłem przed laty jako prankstera o ile to ten sam Wardęga (a chyba tak)

one_man_army +36
mieszkam z kobieta od jakiegos roku. Ale to co sie dzis rano zdarzylo, troche mnie juz zaczyna przerastac. Zaplacilem rachunek rano. Wyslalem mojej lasce polowe, do oddania, to od samego rana chodzi zla jak osa, jak smialem zarzadac pieniedzy za polowe rachunku za media, ktore ona tez zuzywa. Chyba czas na ewakuacje. #logikarozowychpaskow #zwiazki

#budujzwykopem #nieboperfekcjonistow
@szejas Wszędzie w ścianach i jest skrętka ok 500m jej poszło. A tam gdzie przewiduje tv są peszle na kable zatopione.
Gx
Sam buduję dom z podłogówką i majster odradzał jakiekolwiek dywany i polecał szafy wiszące lub na nóżkach. O ile np. W kuchni nie mam puszczonych rur
@MarioMAX: a próby szczelności się przypadkiem powietrzem nie przeprowadza? gdzieś czytałem że nabijają ciśnienie i jak wytrzyma 24h z powietrzem to jest ok. powietrze łatwiej ucieka z instalacji niż woda, więc jak powietrze nie ucieknie to woda tym bardziej. woda ma tą właściwość, że może uciekać bardzo powoli - tak że nawet po 2-3 dniach nie zauważysz
@tomszczyk: ja mam 30. W podłodze musi być więcej niż na ścianie, żeby ciepło nie szło w grunt. Na ścianie mam 20-25cm. Również mam EPS 150 bo styropian podlega zjawisku pełzania. Przy obciążeniu stopniowo powoli ulega odkształceniu a przy tak dużej grubości ta wartość mogłaby osiągnąć znaczące wielkości przy dużej ilości ciężkich mebli.