Wpis z mikrobloga

Siema Mirkowie i Mirabelki. Dziś ze swoją różowa byłem na zakupach w biedronce w Jaworznie przy ul. Grunwaldzkiej 265. Na dwóch z trzech miejsc dla niepełnosprawnych stoi naczepa z wyprzedażami. Parking oczywiście pełny, jedyne miejsce dla niepełnosprawnych zajęte i radz sobie. Finalnie stanęliśmy przed tą naczepa, częściowo zastawiając wjazd pod rampę rozladunkowa. Obsługa sklepu widząc, że różowa jest na wózku zainteresowała się tematem i oczywiście pozwoliła tak stać.

Gdzie mogę to zgłosić po za mailem/FB do biedronki? Druga rodzina z facetem na wózku chciała dzwonić na Policję, ale czy oni coś mogą na parkingu pod sklepem?

Jak z tagami jest coś nie tak to przepraszam, pierwszy raz dodaje wpis.
#biedronka #mistrzowieparkowania #niepelnosprawni
#policja #transport
WunchDirWas - Siema Mirkowie i Mirabelki. Dziś ze swoją różowa byłem na zakupach w bi...

źródło: comment_16319680496H8yPZEaOMhuEruXIY5ufD.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vegeta696: zawsze mogli wystawić mandat. Mało tego - taki pojazd - oczywiście bez osoby zainteresowanej w pobliżu - obligatoryjnie holuje się na koszt właściciela na parking strzeżony (art. 130a pord - pkt. 1 ppkt. 4)

@WunchDirWas: Nawet jeśli to parking Biedronki - nie ma to znaczenia

@miras_m: To czy jest strefa ruchu, czy jej nie ma - również nie ma znaczenia
  • Odpowiedz
@Vegeta696: No to ja takich czasów nie pamiętam ʕʔ Zresztą - pytanie czy sytuacja na pewno dotyczyła postoju na kopercie dla osoby niepełnosprawnej, czy może jeszcze innego wykroczenia? Jeśli innego - to jakiego i jaki był status tego parkingu? Czy była to zwykła droga wewnętrzna, czy strefa ruchu? ;) Przepisy na drogach wewnętrznych są dosyć zawiłe - jedna, na pozór błaha okoliczność, może całkowicie zmienić prawne
  • Odpowiedz
  • 0
Wystarczy wysłać mejla na stopagresjidrogowej wraz ze zdjęciami i opisem sytuacji.

Jakbyś potrzebował pomocy to pisz na PW, pomogę.
  • Odpowiedz