Wpis z mikrobloga

@KittyKitku: podejrzewam, że da się zamontować emulator zmieniarki CD - dorobi ci to wszystkie 3 wymienione za pomocą jednego urządzenia, a dodatkowo będzie obsługiwane przez oryginalne sterowanie z kierownicy.
Czy da radę w Clio 3 jakoś dorobić moduł bluetooth, auxa albo usb do fabrycznego radia?

@KittyKitku: tak, wymień fabryczne radio na inne fabryczne radio z obsługą BT. Z tego co widzę to koszt takiego radia to około 200,- jak poszukasz to pewnie i za 100,- znajdziesz.
podejrzewam, że da się zamontować emulator zmieniarki CD - dorobi ci to wszystkie 3 wymienione za pomocą jednego urządzenia, a dodatkowo będzie obsługiwane przez oryginalne sterowanie z kierownicy.

@aksal89: po co jak można zmienić radio i mieć wszystko tak jak trzeba.
@ksiak: Bo Op pyta o dorobienie do fabrycznego radia. Nie wiem jak to wygląda akurat w clio, ale w wielu autach fabrycznym radiem obsługujesz np. niektóre ustawienia komputera pokładowego (w Citroenie tak miałem), albo zwyczajnie chce wykorzystać oryginalne sterowanie z kierownicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo Op pyta o dorobienie do fabrycznego radia. Nie wiem jak to wygląda akurat w clio, ale w wielu autach fabrycznym radiem obsługujesz np. niektóre ustawienia komputera pokładowego (w Citroenie tak miałem), albo zwyczajnie chce wykorzystać oryginalne sterowanie z kierownicy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@aksal89: w każdej Renówce po prostu zmieniasz radio na inne fabryczne i jazda.
@ksiak No to, że jak masz Renault z nawigacją to nie podłączyć tak o radia bez nawigacji i będzie wszystko działać. Mówię na przykładzie Megane 3.
No to, że jak masz Renault z nawigacją to nie podłączyć tak o radia bez nawigacji i będzie wszystko działać.

@piwakk: podłączysz, będziesz musiał je tylko skonfigurować zapewne. Ewentualnie zmiana wiązki jeżeli były różnice.