Wpis z mikrobloga

Śmieszne są te ostatnie dramy, ja rozumiem, że można kogoś nienawidzić za coś. Ja takiego Ewrona też bardzo nie lubię (chociażby za to, że czitował w 2016 roku w cs go, dostał bana na faceicie, próbował dostać się do teamu powliego, ale nie pykło, wtedy jeszcze po paru widzów miał na streamie, więc widać było, że ma parcie na szkło) oraz Kamerzysty (ogólnie za content). Ale nie ma co ich obarczać winom za te ich ostatnie wybryki. Ja rozumiem, że polskie sądownictwo i ogólnie sądownictwo jest jakie jest i potrafi karać za moralność, mimo, że nie powinni tak robić, no ale tak jest. Kamerzysta został skazany na 5 miesięcy tylko za to, że w jego odcinku wystąpił niepełnosprawny. Tylko skąd on mógł wiedzieć, że ta osoba jest niepełnosprawna? Była bez opiekuna, a jest upośledzona pewnie tylko dlatego, że poziom iq mieści się w jej dolnych pułapach, ale tego na zewnątrz nie widać, też znam osoby, które mają status o niepełnosprawności, nie dały rady nawet podstawówki ukończyć, a na pierwszy rzut oka, no nikt nie rozpoznał by w takiej osobie, że jest coś szczególnego ( właśnie status osoby niepełnosprawnej) Więc ogólnie chłopak poszedł siedzieć, nie za przekręty i oszustwa, tylko za coś, za co nie powinien iść do więzienia i trochę śmiesznie.
Teraz jest drama z Ewronem i tym tiroxem czy jak mu tam. Ten drugi widziałem jedynie materiały, że typowo wyłudzał nudesy za suby, potem chciał pewnie więcej i więcej, więc te dziewczyny zaczynały się buntować i dlatego wyniknęła ta drama. Oczywiście te dziewczyny napisały to w taki sposób, żeby nie wyjść na dziwki, że wysyłały mu nudesy za subskrypcje, no ale nie są na tyle inteligentne, żeby napisać naokoło tego, więc osoby obiektywne i mniej jakby to nazwać, 'empatyczne' czy popadające w skrajne emocje na pewno to dostrzegą, że wszystko się rozgrywa o to. Co do Ewrona, to wydaje mi się, że on o wszystkim wie, on akurat jest dość inteligentny i mało moralny, mimo, że nie umie ukrywać swoich emocji. To znaczy może nie o wszystkim, ale o tym, że ten Tirox wysyłał nudesy, to mógł wiedzieć, a nawet ta druga osoba się chwaliła mu, jakie to te dziewczyny są naiwne i że za subika u niego to wszystko zrobią. Skoro są w takiej dobrej znajomości i ewron tak się zachował jak się zachował, czyli zdegradował go z moda do vipa xD Ogólnie Ewron teraz pewnie będzie się wypierał wszystkiego, co złego to nie on, żeby nie potracić współprac, no ale zadajmy sobie szczere pytanie, czy osoby z niską moralnością powinny być karane, skoro nie doszło do żadnych nadużyć wobec kodeksu karnego? (No chyba, że o czymś nie wiem, bo też ten mandzio gadał najpierw, że prosił o nudesy dziewczyny w wieku 13-15 lat, a potem pokazuje screena osoby, która studiowała w 2019 roku jeszcze)

#polskiyoutube #youtube #twitch #ewron
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wiem, że nikt nie przeczyta, więc tldr - aferki z ewronem i kamerzystą z d--y, wymiar sprawiedliwości (dla niektórych niesprawiedliwości) na świecie z d--y
  • Odpowiedz
@Djuk94: Wawrzyniakowi to się akurat należało patrząc na całą historię jego oszustw i wykorzystywania ludzi, co się zaczęło sporo wcześniej niż zaczął działać na YT
  • Odpowiedz
@Kien: No tak, napisałem o tym. Prościej rzecz ujmując powinien dostać areszt, ale nie za to za co dostał, tylko własnie za to o czym piszesz.
  • Odpowiedz
@Kien ale kary nie daje sie za caloksztalt, tylko za konkretne przewinienie, a to co odwalil z tym "znecaniem sie nad niepelnosprawnym" to to samo masz w telewizji jak puszczaja chlopakow do wziecia xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@yahoomlody: wiem, dlatego napisałem że mu się należało (tak "po ludzku") a nie że kara za tą jedną rzecz jest sprawiedliwa
  • Odpowiedz
@Djuk94: ja się po części zgadzam. Mam w sobie taki dylemat moralny bo z jednej strony też byłam kiedyś zmanipulowana i po część przykro mi za to co spotkało te dziewczyny. Ale z drugiej strony też kiedyś przesiadywałam na tsach i różnych czatach i wiem, że takie dziewuchy chcą tylko atencji, aprobaty z czystej pustej próżności. Jeśli nie chcą w pewien sposób prowadzić rozmowy to powinny pisać neutralnie albo pisać
  • Odpowiedz