Wpis z mikrobloga

@Finsky: Wiesz, istnieją takie podróbki starożytnych monet, że czasami nawet profesjonaliści nie są w stanie ocenić czy to falsyfikat. Papierowa karta nie wydaje się jakimś wielkim wyzwaniem ;).
  • Odpowiedz
@wjtk123: wydaje mi się że problemem prędzej jest fakt, że Wizards of the Coast zapewne dobrze wie ile takich kart wydrukowało i ta ilość jest też znana kolekcjonerom, podobnie jak fakt kto jest w ich posiadaniu, przynajmniej w sporej mierze

imo średnio opłacalne, bo jednak kolekcjonerów ultra rzadkich kart do MtG jest trochę mniej niż numizmatyków :P bardziej hermetyczne grono ciężej jest oszukać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ulyssos: @paterzyk: no to ciekawa sprawa. Muszę zobaczyć co tam w domu leży. Na pewno jest deck w pudełku, a gdzieś jeszcze powinien być segregator, który miałem do wymiany z innymi.
  • Odpowiedz
usd

@basalyk44: ugh. ja mam jeszcze klaser z kilkuset sztukami, ale głównie szrot z 8-10 edycji, nawet nie chce mi się sprawdzać czy jest tam cokolwiek wartego więcej niż 10$
  • Odpowiedz
@basalyk44: hopie, jak ja do 5-6 klasy podstawówki chodziłem jak sie zrobił szał w moim środowisku na te karty, boostery chyba wtedy po jakieś 15 ziko chodziły, wszystko było otwierane od razu xD
gównażeria nie myślała o tym że za 20 lat to sprzeda z zyskiem xddd
  • Odpowiedz
  • 0
Chciałbym zacząć kolekcjonować karty, ale zupełnie nie wiem gdzie można takie kolekcjonerskie twory znaleźć. Szukałem czegoś Marvela ale w necie nic mi nie pokazuje... Możecie polecić jakąś serię do kolekcji?
  • Odpowiedz
@basalyk44: ja nawet nie wiem skąd mam jakieś z 6 edycji ¯\_(ツ)_/¯

rzuciłem okiem na strone co wrzuciłeś, no niestety większość to jakiś szajs za 10-50c, milionerem nie będę xD
  • Odpowiedz
@Svav: poszukaj czegoś stosunkowo nowego, ewentualnie jakiegoś projektu na kickstarterze. Metazoo, flesh and blood wyszły stosunkowo niedawno i nie ma ich (jeszcze) 1345 setów. Od kiedy słynni youtuberzy zaczęli otwierać boostery ceny, oraz popyt strasznie wzrosły - szczególnie na pokemony. Do tego weiss and schwartz trzyma poziom. Jeśli chcesz zbierać karty to o nie dbaj, przechowuj w odpowiednich warunkach itp. jeśli szukasz inwestycji to trzymaj oryginalnie zafoliowane i zapomnij o
  • Odpowiedz
@Finsky: Jakie znowu numery seryjne? Nic takiego nie ma na kartach. Ale da się bez problemu rozróżnić chińską podróbkę od oryginału.

@basalyk44: @Svav: Z flesh and blood może być ciekawie. Spora część prosów przeszła do niego z Magica bo Wizardzi plują na proscenę. Pytanie czy ceny singli nie wywalą w kosmos.
  • Odpowiedz
  • 0
@basalyk44 dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o karty, to zawsze chciałem coś takiego kolekcjonować ;) Jest może jakiś kanał na YT o takich kartach kolekcjonerskich?
  • Odpowiedz
@Svav: na YT - alpha investments prowadzony przez specyficznego byłego brokera z wall street, którego lubię i szanuję (jego kolekcja kart to >10 mln usd). Nikogo innego nie oglądam, także ciężko mi powiedzieć.
  • Odpowiedz