Wpis z mikrobloga

Piękny początek, przykry koniec ewolucji zapachu. Znamy to wszyscy doskonale. Odwrotną sytuację tak samo.
Zapraszam do dyskuji i podzielenia się, które zapachy rozwijają się w dobrym kierunku, a które powinny zostać przy górnych nutach.

#perfumy
  • 15
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Seshxyz: Versace eros otwiera się mega chemicznie i jak tanie perfumy a potem jest dużo przyjemniejszy

Flame ma super otwarcie które mogloby akurat zostać na dłużej ale szybko znika
Zino pachnie świetnie dopiero po paru godzinach, niestety niedlugo potem znika.

Dior Homme i Eau Sauvage Parfum mogłyby się zaczynać godzinę później

Za to przy otwarciu powinny zostać np. Nice Bergamot Essential Parfums - potem robią się trochę zbyt babskie.
@Seshxyz: Mancera Aoud Lemon Mint - obiecujące otwarcie, a później cały dzień męczyłem się z zapachem migdałów.

Mugler A*Men Kryptomint - na otwarciu byłem zawiedziony, ale z każdą kolejną godziną było coraz lepiej.

Prada L'Homme - otwarcie zbyt kobiecie, a potem normalne męskie perfumy.

To tak na szybko, z tego co mi przyszło do głowy. W pozostałych przypadkach było albo dobrze albo źle przez cały czas.
@Seshxyz mi wszystkie irysowce typu dhp, Zara 9.0 na początku nie podchodzą, za to bazy miodzio. Mancery też mają to do siebie, że mocno ewoluują i jedne mają lepsze otwarcie (instant crush, hindu kush - potem wchodzi podobny szafranowy smrodek), a inne bazę (lemon line na początku dość chemiczny, potem fajny świeżak)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Seshxyz: Lost Cherry - w otwarciu ma fajną, kwaśną wiśnię, potem zostaje już tylko syropowaty likier
@Kondzio21: Light Blue Forever akurat ma fajnie zgrane górne nuty z bazą. Zakładam ze nie da się tak zrobić żeby grejpfrut pachniał przez cały czas, więc jego przejście w ozon i fiołek jest bardzo płynnie zrobione
@Nitro_Express: w Kryptomincie otwarcie jest najfajniejsze, potem w miarę upływu czasu wychodzi z niego generyczny AMen