Wpis z mikrobloga

@jakno: Computershare jest bezpośrednio powiązane z GameStop bo Computershare jest ich transfer agentem

A transfer agent is a financial services company that manages and keeps track of registered shareholders for companies that issue stock.

Poprzez Computershare użytkownicy mogą zarejestrować swoje udziały w GME (DRS - Direct Register Shares). Dzięki temu taki udział zostaje zarejestrowany na twoje imię, a nie tak jak w większości przypadków, na nazwę twojego brokera. To również
@temp01_01: Ogólnie przeczytałem sobie ten wątek na reddicie i w przypadku tego Tweeta chodzi o papierowe certyfikaty, które użytkownicy rejestrujący swoje udziały w GME, starali się uzyskać z Computershare.

Computershare odpowiedziało że na chwilę obecną nie wydaje więcej papierowych certyfikatów ponieważ muszą mieć zgodę GameStop na drukowanie więcej.

Oznacza to, tak jak pisałem wcześniej, że użytkownicy dalej mogą rejestrować swoje udziały w GME poprzez Computershare i jest to rekomendowane przez wielu
@van_der_bike: Bo według zasad GameStop nie może zrobić share recall przez siebie. Nie wiem jak to przetłumaczyć dobrze na polski tak więc wkleję po angielsku:

GameStop cannot initiate the stock recall on its own but they can ask the lender to initiate it. In this case the attempt was not successful as Fidelity, BlackRock, Vanguard, State Street Corp and others decided to keep the shares on loan.

Źródło

Dlatego trzeba zaufać