Wpis z mikrobloga

Cześć Mirunie! Prawie pięć lat temu chwaliłem się tutaj że kupiłem Merca w204 1.8 benzyna 156 KM. 2008 r. Okazał się on fajnym, trafionym zakupem. Z uwagi na powiększenie rodziny coraz bardziej ciągnęło mnie do czegoś większego. W dobie downsajzingu i elektrycznych aut może nie jest to zbyt rozsądny wybór ale... To tak, Jeep Grand Cherokee WK2 3.6, 2015 rok, bezynka, 286 KM. Sprowadzony ze stanów po lekkiej stłuczce. Wymieniłem maskę, dwa błotniki i lampę na oryginał w kolor. Przyjemność mnie wyszła 83 k po wszystkim. Pierwsze wrażenia z jazdy? Automat 8 biegów to jest lepszy niż 5. xD Mimo swoich gabarytów i masy całkiem przyjemnie się zbiera. Dużo dużo miejsca w środku, bagażnik nie ogromny ale wystarczający. Spalanie narazie 18l/100. Człowiek się cieszy przy jeździe poprostu. () Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli! #chwalesie #pokazauto #jeep #krakow
ZygmuntJedyny - Cześć Mirunie! Prawie pięć lat temu chwaliłem się tutaj że kupiłem Me...

źródło: comment_1630826441eNm225r8D3HFk8z72KMEot.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nokio Cześć! Dwa lata zleciały a jeepek chodzi aż miło. Za ten czas oprócz olejów i klocków to w sumie nic nie robiłem. ( ͡º ͜ʖ͡º) Bardzo bezproblemowe auto. Lubię nim jeździć ale jednego tylko żałuję że nie wziąłem 5.7 () Jakbyś był w Krakowie to dam się przejechać. Pozdrawiam
ZygmuntJedyny - @nokio Cześć! Dwa lata zleciały a jeepek chodzi aż miło. Za ten czas ...

źródło: temp_file2479218361420275437

Pobierz
  • Odpowiedz
@ZygmuntJedyny baaardzo Ci dziękuję, miło słyszeć. Oczywiście, też bym wziął 5.7 ale mamy jeszcze E63 650i i już nie chce przesadzać 😂 licytujemy zatem tego Overlanda, trzymaj kciuki! Ten sam kolor więc może to znak ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Yao Mi w cyklu mieszanym pokazuje między 11/12 litrów. Ale więcej mam trasy. Miasto trzeba liczyć 13/17 litrów. Przy 90 km/h stałej jazdy to weźmie pewnie z 11 litrów.
  • Odpowiedz
  • 0
@ZygmuntJedyny Dzięki, mega mnie kusi, ale muszę przemyśleć właśnie że względu na koszty paliwa. Jeżeli chodzi o naprawy to robiłeś coś więcej oprócz oleju i klocków?
  • Odpowiedz