Wpis z mikrobloga

@kurczakos1: Tak. W Polsce ludzie na autostradach nie jeżdżą źle. Mamy za mało pasów i Autostrad względem ilości samochodów. Pojedź do Niemiec np. Autostrada 72, wszyscy po południu jadą lewym pasem 100 na godzinę wyprzedzając ciężarówki które są w odstępach po kilometr nawet.
  • Odpowiedz
  • 0
@Toka93 O to to Cumplu! Ja na drogę do PL muszę 10l bigosu nagotować zawsze xD Rekordzisci potrafią jechać lewym po pustej drodze 20km xD Psycha mi siada I zaczynam wyprzedzać z prawej (mały trolling) a wtedy miny z lewej coś na wzór "o co Ci chodzi?"
  • Odpowiedz
@kurczakos1: zdarza się, że prawy pas leci szybciej. Ogólnie przyjęta zasada lewego pasa do wyprzedzania w Polsce nie jest respektowana. No i szarpanie jazdy to tak samo denerwuje. Chcesz zapiąć tempomat na jakąś prędkość to się nie da, bo zawsze ktoś musi jechać nierówno. Ale przywykłem i jeżdżę bez stresu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@O to to Cumplu! Ja na drogę do PL muszę 10l bigosu nagotować zawsze xD Rekordzisci potrafią jechać lewym po pustej drodze 20km xD

@kurczakos1:

Racja. Z moich obserwacji w 99% to tzw. z-----------e lecący po 160 km/h i więcej, dla których prawy pas to lawa i którzy myślą, że każdy będzie im zjeżdżał bo oni jadą.
  • Odpowiedz
wypluć herbatę po tym zdaniu

@kurczakos1: przecież to prawda. Czesi czy Austriacy jeżdżą 100x gorzej. Średni ruch i połowa na lewym, połowa na prawym, bez żadnego uzasadnienia. Gość jedzie prawym 100 ty lewym 120 i wyjedzie tobie przed maskę, bo teraz akurat sobie wymyślił, że zmienia pas. Między samochodami jest 30m odstępu - nie ma problemu, przecież wiadomo, że jego combi jest znacznie krótsze. Do zmian pasów wystarczy miejsce obok,
  • Odpowiedz
  • 0
@darek-ch-1 Mieszkam od 7 lat w Niemczech i przyjazd do Polski pod względem jazdy po autostradzie to zawał serca murowany. It's true Mireczku, choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość. Owszem, Czesi jeżdżą nie lepiej, ale to żadne wytłumaczenie.
  • Odpowiedz