Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +40
Kocham życie singla! Chcę ekran projekcyjny, to go sobie maluję na ścianie! Żadnych kłótni o niszczenie salonu. A w szafce czekają już chipsy i batony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
XYZ91 +19
#famemma Jedno wam powiem. Ci influenserzy łącznie z tymi wardegami i Baxtonami to nowy poziom zeszmacenia się za kasę, kiedyś takimi określeniami były nazywane ulicznice, ale oni przebili to po stokroć bo te chociaż nie udają, a tu jeden robi film na drugiego w którym ujawnia jego chore fantazje, a ten musi mu za to podziękować do opinii publicznej chociaż pewnie ma ochotę mu wbić nos w głowę, żeby dalej istnieć i
Planuje zakup auta już w sumie od dłuższego czasu, miałem to robić rok temu ale musiałem wpakować kasę w co innego. Teraz jednak przychodzi moment żeby to auto w końcu kupić. Budżet mam 50-65tys. zł. Interesuje mnie auto w miarę nowoczesne min. 2012 rocznik. Wielkość auta nie ma znaczenia, może być kombi, sedan, hatchback - tutaj nie mam żadnego priorytetu. Zależy mi na tym, żeby auto nie miało jakiś min w stylu pompowtryski, pękający blok silnika albo pompa oleju która pada w nieoczekiwanym momencie - ogólnie auto na normalnym poziomie awaryjności bez wpadek. Jeżdżone będzie miasto - trasa tak gdzieś 60/40. Wybrałem sobie kilka modeli czytając różne opinie w necie:
1) Mercedes A180 w176 122km, manual - rocznik 2012-2013
2) Audi A4 B8 2.0 TDI 143km, manual - rocznik 2012-2015
3) Kia Sportage 2.0 CRDI 184km, manual lub automat - rocznik 2012-2014
4) Kia Optima 1.7 crdi 136km, manual lub automat - rocznik 2012-2014
5) Mazda Cx5 2.0 benzyna lub diesel, manual - rocznik 2012-2015
6) Volvo V40, 2.0 Diesel PSA, manual - rocznik 2012-2014
Generalnie mam odczucia, że z tych 6, najbezpieczniejszym wyborem będzie KIA, potem mazda, potem AUDI i Volvo i na końcu Mercedes. Natomiast najbardziej podoba mi się Mercedes i Audi A4, reszta jest okej ale nie czuje żeby mi się jakoś szczególnie podobały. Auto będzie kupowane przeze mnie w Szwecji i ściągane do Polski. Szczerze to naprawdę nie wiem, na które z tych aut się nastawić do kupna. Ktoś coś może doradzić, zapodać opinie, odradzić itp?
Kia jezdzilem. festyniarki i zle wykonany srodek i dosc slaby silnik, ale tak to spoko.
W takim przypadku A4 B8 lub Mercedes W176? Oba mi się podobają, o A4 myślę jeszcze z tym samym silnikiem ale wersji 177km. Jak wygląda jakość wykonania w nich? Awaryjność, problematyczność przy użytkowaniu 15-20tys km rocznie?
Dobrze @jarezz mówi. Miałem dopisać, ale zapomniałem