O własnie bo zapomniałem sie podzielić moim odkryciem, testowałem sobie grę na roznych ustawieniach, normalnie gram na wysokich tych automatycznych ale niepokoiła mnie wysoka temperatura na karcie graficznej 72stopnie C I ilośc fpsow skakała z 40 do 50 Odkryciem bylo dla mnie jak kolosalny wplyw ma zmiana rozdzielczosci wystarczy zmienić rozdzielczosc z 1920 x 1080 px na 1600x900 i temperatura karty graficznej momentalnie spadła do 46stopni i fpsy ustabilizowaly sie na 50+ bylem niezle zaskoczony że az taką roznice to zrobi
@cin123654: Gry tworzy się pod aktualny sprzęt. Jeśli twórcy za mocno odlecieli z wodotryskami w materiałach promocyjnych, to jasne, że musieli zrobić downgrade. Zwłaszcza jeśli nie umieli ogarnąć optymalizacji. Konsole magicznie nie obniżyły swojej wydajności, żeby wd1 źle chodził. Analogicznie z cyberem
@cin123654: no karta nvidii ktora wyszla 1.5 roku pozniej jest szybsza o 20FPS, no odkrycie roku, tylko 50FPS ma, tutaj pytanie czy ta karta byla s---------a czy optymalizacja gry byla?
@Bartex16: Dałem ci test gry na premierę ! na sprzęcie który aktualnie był na rynku. PC robiły 60 fps w FHD, konsole ledwo 30 ( i to tylko na NAJPOTEŻNIEJSZEJ konsoli wtedy na rynku PS4 ), PS3 ledwo 20+ robiło.
radeon 7950 to ciut lepsza grafika niż jest w PS4 - ta sama z-----a arch, ze bardzo słabą Teselacją.
@cin123654: sama moc nic nie znaczy, po drodze jest jeszcze optymalizacja pod sprzet, a co powiesz na te wykresy co dales? gdzie tam masz stale 60FPS ktore niby pc robi z palcem w dupie?
@Bartex16: 1. Test w miejscu graficznym najbardziej ubijającym 2. 1920x1080 / Ultra / MSAA x4 / HBAO+ - Test z MSAA na 4 co ubija każdą grafikę, zjedz do x2 i masz 20 fps więcej. 3. Wersja konsolowa tej gry to Ultra LOW :D
Zrozum, że ubisofty, ea i inne sidiprojekty nie robią tego nikomu na złość, tylko po prostu nie mają wyboru. Nie mogą wydać gry tylko na high-end PC. Po prostu jest to niemożliwe do sfinansowania.
@Bartex16: MSAA (Multisampling Anti-Aliasing) To rozwiązanie popularne i do tej pory stosowane w grach. W porównaniu do FSAA różni się kilkoma rzeczami. Po pierwsze, obraz generowany jest w wyższej rozdzielczości niż wyświetlana. Po drugie, wykrywa krawędzie obiektów i tylko je rozmazuje. Polepsza to efekt końcowy i ma mniejszy wpływ na wydajność, chociaż trzeba zaznaczyć, że nadal ma spory wpływ na liczbę wyświetlanych klatek.
testowałem sobie grę na roznych ustawieniach, normalnie gram na wysokich tych automatycznych ale niepokoiła mnie wysoka temperatura na karcie graficznej 72stopnie C
I ilośc fpsow skakała z 40 do 50
Odkryciem bylo dla mnie jak kolosalny wplyw ma zmiana rozdzielczosci wystarczy zmienić rozdzielczosc z 1920 x 1080 px na 1600x900 i temperatura karty graficznej momentalnie spadła do 46stopni i fpsy ustabilizowaly sie na 50+ bylem niezle zaskoczony że az taką roznice to zrobi
#cyberpunk2077
radeon 7950 to ciut lepsza grafika niż jest w PS4 - ta sama z-----a arch, ze bardzo słabą Teselacją.
radeon 7950 lepszy od ps4? xD
ps4 gcn 1.1, 7950 gcn 1.0
źródło: comment_1630655767nRomOtUCbLdGfnnn2sCtQl.jpg
PobierzTakże o czym mowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bartex16: Radeon 7950 - 2.89 TFLOPSA , PS4 - 1.8 TFLOPSA , arch GCN nie dużo się różniła miedzy sobą - ogołnie była z-----a :D
2. 1920x1080 / Ultra / MSAA x4 / HBAO+ - Test z MSAA na 4 co ubija każdą grafikę, zjedz do x2 i masz 20 fps więcej.
3. Wersja konsolowa tej gry to Ultra LOW :D
napisz od razu wersja konsolowa to CZARNY EKRAN
@Bartex16: MSAA (Multisampling Anti-Aliasing)
To rozwiązanie popularne i do tej pory stosowane w grach. W porównaniu do FSAA różni się kilkoma rzeczami. Po pierwsze, obraz generowany jest w wyższej rozdzielczości niż wyświetlana. Po drugie, wykrywa krawędzie obiektów i tylko je rozmazuje. Polepsza to efekt końcowy i ma mniejszy wpływ na wydajność, chociaż trzeba zaznaczyć, że nadal ma spory wpływ na liczbę wyświetlanych klatek.
ustawienie 4X - gra renderowana