Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +429
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
naszczalnikwolski +155
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Panowie z linuxa pomożecie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wkurzał mnie Windows więc zainstalowałem sobie mint, tylko świeżo poinstalacji system był taki zmulony, jak to jest na Windowsie po formacie nie ma sterowników do grafiki, myślałem że tu to ale po wgraniu to samo. Kliknięcie na coś i 5 sekund czekania az zaskoczy. To nie kwestia sprzętu bo windows 10 chodził dosyć szybko, a Linux podobno ma być lżejszy
Co to może być za problem?podejrzewam że jakiś blachy a google mi podaje jakies linki z forów 4 letnie gdzie jakieś akrobację dzikie ludzie mówią żeby robić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
glxinfo | grep OpenGL
I wklej tu. Chyba, że lubisz interfejsy graficzne to zainstaluj Hardinfo i zrób screena z OpenGL :P Dowiemy się czy masz akcelerację graficzną
@Techies: cały linux, tak było, jest i będzie XD
No chyba, że jesteś tym, który "kij wie jak" zdobył XPka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z drugiej strony w stabilność XPka też nie uwierzę - chyba, że nigdy kompa nie włączałeś :D
źródło: comment_1630585850a0ZYsr6RuD6K0OHA4wJZIs.jpg
PobierzNo ale tak jak mówisz nawet na integrze powinno śmigać a mam tak że jak wyskoczy okno z pytaniem o hasło,to wpisze je kliknę enter,i zanim to się odtworzy na ekranie to jest kilkusekundowy lag
źródło: comment_1630587189JtVsdQcMNRzKN3TYsbq3fH.jpg
PobierzMasz dedykowaną aplikację do instalacji sterowników
Chciałem to odrazu zrobić przez system, ale umiem chyba xd
źródło: comment_1630588160WZiRygXyIIipBf06aTMLG6.jpg
PobierzTam będziesz miał Prime Setting, ustaw Nvidię (High performance?) i zresetuj
W update manager dałem update all, I wysklczylo mi żeby wpisać dpkg --configure -a to odpaliłem:nie działa,to dopisałem Sudo i działa xD
I takie coś się robi
źródło: comment_1630588638KF1BxQPfFnab3BdGkcD2O4.jpg
Pobierzsudo apt dist-upgrade