Aktywne Wpisy

Melkovva_ +1
Lecimy z tym #glupiewykopowezabawy
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
źródło: 38444
Pobierz
fshm +47
Mieszkam w Kolumbii Brytyjskiej (Kanada) i od lat szlajam się po tutejszych lasach i dziczy, zahaczając też o szlaki w USA. Długie trasy 4x4, nocowanie na dziko, ognisko, kawa i po prostu święty spokój - to moja codzienność.
Robię to od dawna, ale dopiero niedawno uznałem, że warto zacząć to uwieczniać. Tak powstał projekt 404 Repeat, gdzie zamierzam pokazywać moje wyprawy po BC i zachodnich Stanach.
Jeśli interesuje Was overlanding w
Robię to od dawna, ale dopiero niedawno uznałem, że warto zacząć to uwieczniać. Tak powstał projekt 404 Repeat, gdzie zamierzam pokazywać moje wyprawy po BC i zachodnich Stanach.
Jeśli interesuje Was overlanding w

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedy np taki sobie noblista P.Krugman po 35 latach pracy naukowej opisuje w swoim podręczniku od makroekonomii, że kapitalizm doprowadził do największego w historii ludzkości wzrostu poziomu dobrobytu. A wyborczyni partii Razem na drugim roku europeistyki w Białymstoku twierdzi, że jest dokładnie przeciwnie. To oczywiście musimy uznać ich zdania za równie prawdziwe.
@czaroczarodziej : Trochę orasz naszego kapitalistę. Czekam na więcej i reakcję naszych libków od ASE
źródło: comment_16304314472gi6t3qgHe7pk1rwYAHOUl.gif
Pobierz@czaroczarodziej: Aha i nieco paradoksalnie wobec tego co piszesz to najwięcej 'nauki ścisłej' jest właśnie w socjalizmie. ZSRR i reszta kołchozów przez większość okresu swojego istnienia próbowała matematycznie i za pomocą symulacji komputerowych zastępować rzeczywiste działania rynków. Z jakim skutkiem to już sam możesz się domyślić.
@amantadeusz: Tak jest nadal na uczelniach bez systemu rodem z ZSRR
Ale każde takie wyliczenia i stawiane hipotezy zawsze
źródło: comment_1630432894Da7JhEuYMlmMeMCvNFJ0pn.jpg
Pobierz@Taranov: Fajny szablon, widzę potencjał do podstawiania tam wielu rzeczy
@amantadeusz: a socjaldemokracja ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
Wyłącz javascript/zastopuj wczytywanie strony w odpowiednim momencie i ominiesz paywalla. Ekonomia w jej nieśmieszkowym wydaniu (czyli żadne austriackie ani feministyczne bzdury) jest nauką opartą na badaniach empirycznych i modelowaniu matematycznym. To już nie jest XIX wiek.