Wpis z mikrobloga

@Mechaniczna_Klawiatura: poi co pozytywne, staram sie skupiac na przewadze funkcji nad androidem a nie brakach jak np lepsze glosniki stereo i swietna jakosc dzwieku na sluchawkach bt, poki co ponownie sie przyzwyczajam do nowego systemu bo wszystko jest w innych miejscach co w androidzie i walcze z przyzwyczajeniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ap0linary: 120Hz vs 60Hz jest ogromna różnica i skoro jej nie widziałeś to znaczy że:
1. masz coś nie tak z wzrokiem
2. miałeś ustawione 60Hz-90Hz w smartfonie z 120Hz (bo jest taka funkcja)
W moim smartfonie jest 144Hz i dla mnie każdy smartfon 60-90Hz wygląda jak mocne lagi.
  • Odpowiedz
@Eskim0s: jestem mega uczulony na 120hz i zauwazam roznice natychmiast, przeszedłem z s20+ na redmi note 9 pro to było to nie do zniesienia przez kilka dni, a tutaj musialbym chyba miec obok telefon ze 120hz by to widziec, bo nie widzę, na poprzednim telefonie mialem kilka miesiecy 120hz ustawione caly czas i nie wylaczylem ani razu
  • Odpowiedz
@Riess: wtedy zaprezentują 13kę, która oczywiscie ze bedzie amazing, ale na polkach sklepowcyh bedzie dopiero w listopadzie, niby mowia zawsze ze pazdziernik, ale przez problemy z dostepnoscia kupilbym dopiero w polowie listopada pewnie
  • Odpowiedz
@ap0linary:
Też o takiej przesiadce myślałem, i właśnie na 12 pro max ale on jest mega nieporęczny. W międzyczasie miałem służbowego iphona więc pomyślałem, że fajna okazja na zapoznanie się z tym system, i w moim przypadku on do pracy się średnio nadaje, za dużo małych-średnich wad które irytują i w sumie nic co by to jakoś rekompensowało, no może po za teoretyczną ochroną prywatności.
  • Odpowiedz
@Trique: nie znam pojęcia nieporęczny, preferuje duze telefony od zawsze i trzeba sie do nich dostosowac zamiast probowac to obslugiwac jedną ręką, ja juz od dawna na dwie dłonie jadę w ramach ewolucji i juz zapomnialem co to jest uzywanie telefonu jedną ręką
  • Odpowiedz
@ap0linary:
Mam prywatnie P30 Pro który gabarytowo jest podobny i obsługuje go jedną ręką, jednak te 7.8cm szerokości (bez case) oraz kanciate rogi dla mnie są cholernie niewygodne, kilka razy podchodziłem do tego telefonu ale trzymając go jedną ręką czuje dyskomfort, a ciężko tego uniknąć np. w przypadku rozmowy przez telefon.
To już seria Note czy S20 Ultra od Samsunga mimo, że podobnej szerokości jest wygodniejsza
  • Odpowiedz
@Singularity00:
właśnie o to mi chodziło z tą "nieporęcznością", że przez jego kształt (mimo, że ładny) to po prostu źle się go trzyma, gdyby był odrobinę węższy może byłoby lepiej, ciekaw jestem czy przy 13 pro max to poprawiam, bo zerknąłem w google i wiele osób na to narzeka.
  • Odpowiedz
@Trique: wątpię bo jest ten design plus grubszy aparat.
Ja miałem teraz chęć kupić 11 pro Max ale 2 letni telefon 800 zł taniej niż był to kpina.
Plan mam natomiast taki: biorę 13 pro max a jak mnie będzie irytował to sprzedam i kupię mniejszy znowu - teraz mam X i chce większy ekran ale troche mnie martwią wymiary pro max w codziennym użytku, szczególnie te boki ścięte i
  • Odpowiedz
@ap0linary: Właśnie planuje przesiadke z samsunga s20 w którym mam ustawione 120hz na iphone 13 i tak szczerze to nie wiem czy da się tak na 60hz z powrotem. Nie chciałbym też kupywać wersji pro za 1000zl wiecej tylko dla 120hz.
  • Odpowiedz