Aktywne Wpisy

wolskiowojnie +111
Dobra, po roku na tym portalu uważam że jest to jednak toksyczne środowisko a moja obecność tutaj nie ma sensu. Więcej wkładam niż dostaje a ilość nieuzasadnionego hejtu powoduje że odechciewa mi się pisania. Przechodzę na hejto a tutaj usuwam konto.
Mam was dość.
#wolski #wolskiowojnie #geopolityka #ukraina
Mam was dość.
#wolski #wolskiowojnie #geopolityka #ukraina

Koner1391 +20
Na święta jadę do rodziców, mam dwóch chrześniaków, dziewczynka ma 8 lat, chłopiec 3 lata, co im można kupić? mała ma już laptopa, rolki, rower, nie mam pojęcia co teraz im wziąć
Muszę się upewnić, ponieważ bedą tam też dane osobowe.
Podpięty jest analytics. Wystarczy że zablokuje w robots.txt te podstrony żeby google ich nie indeksowało?
I tak linki z hashami i bot musiałby najpierw na taki link trafić, no ale różne rzeczy czasami wychodzą.
#webdev #seo
Analytics jako że to JS zostało by do sprawdzenia statystyk.
Ale zrobię tak jak piszecie, statystyki czy ludzie na to wchodzą dopisze sam. I tak tylko informacja czy w ogóle klikają w ten link jest potrzebna.
Linków z noindex nie zindeksuje żadna szanująca sie wyszukiwarka, typu Gógle, duckduck czy inne bingi. Ale jeśli któraś będzie miała gdzieś, co pisze w robots i dostanie się do takiego
@sCk_: rozważ jeszcze jakieś śmieszne "zabezpieczenie" dostępu np. jakimś kodem pocztowym itp, żeby potem nie latało po internecie jak ktoś upubliczni linka
@PaaD: niby racja, ale wiem że przeciętny użytkownik internetu tego kroku nie przejdzie (lenistwo/nie ogarnięcie), chociaż nasunęło mi to pomysł, że po np. 5 wyświetleniach bez takiego "hasła", za 6 poprosi o nie i znowu 5 razy bez. Chociaż do przemyślenia, bo linki i tak po czasie będą wygasać.