Wpis z mikrobloga

@dorotka-wu: Podejrzewam że to też kwestia opłat w roamingu które by ich zjadły. Zauważ że większość obcokrajowców jak i Polaków na obczyźnie kontaktuje się przez Viber, FB, Whatsapp. Nawet jeśli dostaną starter polski to z kolei połączenia międzynarodowe mają ceny kosmiczne.

Najtańsze nowe smartfony to nie są duże koszty a może ktoś akurat ma zbędny ale sprawny Np. trochę uszkodzony ale że sprawnym portem USB (ja w sumie mam sprawny smartfony
  • Odpowiedz
W Afryce też często dzieci wcale nie potrzebują jedzenia czy książek tylko właśnie komputerów. Ale tak spoko, beka bo ktoś w XIX wieku utkniety od tygodnia na granicy potrzebuje smartfona.

@daddyissues_: Co więcej, Afryka jest krajem, gdzie przyrost liczby telefonów komórkowych na mieszkańca rośnie najszybciej na całym świecie, na wieść o czym wykopowe kuce też pewnie zaraz by się zesrały ze śmiechu. Teraz fun fact - popularyzacja telefonii sprawiła, że ceny
  • Odpowiedz
@60scnds: Takie sytuacje po prostu pokazują jak łatwo przestać widzieć w człowieku człowieka. Ci ludzie miesiąc temu byli jak my, mieli smartfony, chodzili na randki, do klubu, na koncerty. A my myślimy że bez koszulki budowali lepianki, zagryzali chlebem naan i wodą ze studni i pasali kozy na pustyni a teraz przyjechali zabrać Polakom ich zajebiste Oppo i Xiaomi.
  • Odpowiedz
@lubiemeble: potrzebne TYLKO

ja #!$%@?, ale mnie to #!$%@?.. mamy pełno ludzi wymagających pomocy u nas, w domu, w Polsce - czy to bezdomni czy to rodziny ubogie albo po prostu chorzy, ale nie bo przecież medialne gówno jest ważniejsze i hur dur na już powerbanki i smartfony, no #!$%@?
  • Odpowiedz