Aktywne Wpisy

ChwilowaPomaranczka +203

Dorszowy +49
Pamiętam jak zostały wprowadzone niedziele niehandlowe. Pamiętam jak wtedy plułem jadem, bo jak to tak nie móc pójść do Lidla w niedzielę. Pamiętam jak się wkurzałem zawsze widząc sobotnie kolejki.
A potem się ożeniłem, a moja żona zaczęła krótko przed ślubem pracę w Jysku. Prawie każda sobota pracująca. Czasami za to ma wolny dzień w tygodniu, ale co z tego skoro wtedy ja jestem w pracy. Niedziela to nasz jedyny pewny wspólny
A potem się ożeniłem, a moja żona zaczęła krótko przed ślubem pracę w Jysku. Prawie każda sobota pracująca. Czasami za to ma wolny dzień w tygodniu, ale co z tego skoro wtedy ja jestem w pracy. Niedziela to nasz jedyny pewny wspólny

Jest to wentylator ARGB z wtyczką sześciopinową. W komplecie powinien być adapter, dzięki któremu uzyskujemy możliwość podpięcia do czteronowego złącza PWM oraz trzypinowego ARGB, lecz mój egzemplarz został zakupiony u sprzedawcy mającego w ofercie pozwrotowe mydło i powidło, dzięki czemu po otwarciu przesyłki miałem okazję westchnąć, ponieważ w pudełku był sam wentylator i bez drutologii nie podłączę go do standardowych złącz, jakie oferuje hub oraz kontroler ARGB od SPC.
Szukam takiej przejściówki dłuższą chwilę i nie mogę znaleźć. Może ktoś wie, gdzie można kupić taki adapter, jak z obrazka.
Mogę go odesłać, ale lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie samego adaptera i wynegocjowanie ze sprzedającym zwrotu równowartości.
Ktoś coś?
#pcmasterrace
Żeby nie zjarać sterownika ARGB, wymontowałem pasek ledowy z wentylatora, przemierzyłem multimetrem na przejście i na pająka podłączyłem pod sterownik od SPC.
Tylko siedem z chyba osiemnastu diod świeciło, bo ósma oraz dziewiąta miały zimne luty, a po części te diody robią za mostki na taśmie.
Ogólnie pady tych diod ciężko było polutować, bo miały jakiś nalot,
Był zwrócony zapewne przez niedziałające większość diod, co się okazało po uruchomieniu ARGB.
Jeśli sprzedawca odda mi dwie dychy, to może zostać do jakiegoś projektu. Jeśli nie będzie chciał, to odsyłam.