Wpis z mikrobloga

Kupiłem wentylator AeroCool DUO 14.

Jest to wentylator ARGB z wtyczką sześciopinową. W komplecie powinien być adapter, dzięki któremu uzyskujemy możliwość podpięcia do czteronowego złącza PWM oraz trzypinowego ARGB, lecz mój egzemplarz został zakupiony u sprzedawcy mającego w ofercie pozwrotowe mydło i powidło, dzięki czemu po otwarciu przesyłki miałem okazję westchnąć, ponieważ w pudełku był sam wentylator i bez drutologii nie podłączę go do standardowych złącz, jakie oferuje hub oraz kontroler ARGB od SPC.

Szukam takiej przejściówki dłuższą chwilę i nie mogę znaleźć. Może ktoś wie, gdzie można kupić taki adapter, jak z obrazka.

Mogę go odesłać, ale lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie samego adaptera i wynegocjowanie ze sprzedającym zwrotu równowartości.

Ktoś coś?

#pcmasterrace
Pobierz StaryWedrowiec - Kupiłem wentylator AeroCool DUO 14.

Jest to wentylator ARGB z wty...
źródło: comment_1629910526gNQdxxewG81yM2t3bGQ3iA.jpg
  • 5
@Megawonsz_dziewienc: Mam taki zamiar, ale póki co stwierdziłem, że rozgryzę pinout tej nietypowej wtyczki.

Żeby nie zjarać sterownika ARGB, wymontowałem pasek ledowy z wentylatora, przemierzyłem multimetrem na przejście i na pająka podłączyłem pod sterownik od SPC.

Tylko siedem z chyba osiemnastu diod świeciło, bo ósma oraz dziewiąta miały zimne luty, a po części te diody robią za mostki na taśmie.

Ogólnie pady tych diod ciężko było polutować, bo miały jakiś nalot,
Pobierz StaryWedrowiec - @Megawonsz_dziewienc: Mam taki zamiar, ale póki co stwierdziłem, że ...
źródło: comment_1629932447hHszeQP963cCyOHZQC8ruD.jpg