Aktywne Wpisy
Maczuga_Herkulesa18 +446
Brawa dla tej wojowniczki, pokonała wszystkie kobiety, w finale przegrała z facetem. Dla mnie ma złoty medal.
SZANUJESZ - PLUSUJESZ
#paryz2024
SZANUJESZ - PLUSUJESZ
#paryz2024

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-10 214435
Pobierz
Lieutenant_Kim +173
Wyobraźcie sobie, że 8 lat temu jakaś Francuzka na swoich mediach społecznościowych zaczęłaby wrzucać memy z Anitą Włodarczyk sugerujące, że jest ona mężczyzną, bo fizycznie niemożliwe jest rzucanie młotem ponad 80m przez kobietę, a później sam prezydent Francji swoim wpisem zasugerowałby dokładnie to samo.
Przecież to ogólnoświatowy skandal. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów na to, a takie wpisy przez głowę państwa to blamaż na wizerunku kraju.
#paryz2024 #polska
Przecież to ogólnoświatowy skandal. Nie ma żadnych wiarygodnych dowodów na to, a takie wpisy przez głowę państwa to blamaż na wizerunku kraju.
#paryz2024 #polska

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-10 220800
Pobierz
Btw jak wszyscy (nawet mainstream) mówią ze dzisiejszy i wczorajszy dzień na giełdzie to tylko mała korekta i żeby kupować bo przecież będzie rosnąć, to tym bardziej robię się podejrzliwy.
*badanie przeprowadzone na mało reprezentatywnej grupie użytkowników wykopu
To chodzi o konkretne wydarzenia żeby taki kryzys wywołać
Wiele osób doszukuje się tego wyzwalacza w podniesieniu stóp procentowych inni w momencie jak FED
@PISowski_inwestor zazwyczaj krachy wynikają z kilku rownolegle, czasem niezależnie zachodzących zdarzeń, wiec pytanie o konkretne zdarzenia tym bardziej mija się z
źródło: comment_1629409848Y1lUaYaz8zpmKTyY7VT7IR.jpg
Pobierz@hochwander: Póki co zadrukowywanie potencjalnych kryzysów kasą działa nadzwyczaj dobrze - chociaż "chłopski rozum" mówi, że to nie może działać wiecznie i że
Z drugiej strony załóżmy cost recovery dla utrzymania marżowości, stosunek zysku do obrotu
Przeciez OP nie mowi tutaj o cyklicznych wzrostach i spadkach tylko o bance i "porzadnym" kryzysie, cokolwiek to
źródło: comment_1629416429IVgY8D0sp034JW2b8C3tQj.jpg
PobierzJak zalezy ci na niskim PE to dalej na rynku mozesz znalezc spolki z pe 10 i mniej, w czym problem?
Najpierw to ty podaj jakikolwiek argument za tym ze mamy teraz jakas banke xD. To ze szybko uroslo nie jest takim
1. Wydaje mi się ze dodruk nie był robiony na taką skalę
2. Problemem jest to ze rozmawiamy o gospodarce/głównych indeksach a nie pojedynczych spółkach.
3. Moje argumenty są opisane powyżej razem z odniesieniem do teorii ekonomii
4. W moim odczuciu w 2020 nie było kryzysu, rządy zrobiły wszystko żeby go uniknąć, nazwałbym to raczej chwilowym tąpnięciem. Jednak prędzej czy później trzeba będzie za to zapłacić
5. Jeżeli uważasz
1. Jak dla mnie skala wydruku wyglada nienal identycznie jak po 2008 (skrin). Tym razem tylko chca dluzej ja przeciagnac argumentujac to doswoadczeniem wlasnie z poprzedniego kryzysu.
2. Okej, dalej, jezeli boisz sie kryzysu i tego ze napuchniete spolki padna, to kup akcje spolek z pe 10 i mniejszym... Nie ma e tym zadnego problrmu.
3.Twoje argumenty ze banka i ze musi peknac opieraja sie na tym ze duzo
źródło: comment_1629444339oZeVcJZaFT7rTZlyyeXKPR.jpg
PobierzKiedys w koncu takiemu wejdzie i bedzie sie robil na eksperta, ze on przewidzial ( ͡° ͜ʖ ͡°)