Wpis z mikrobloga

Nic mi tak ciśnienia nie podnosi jak ludzie w sklepach obmacujący brudnymi łapami owoce, warzywa i pieczywo (°°

Przecież tam zawsze wiszą te pieprzone rękawiczki lub można użyć reklamówki jednorazowej. Później podnosisz 3 skrzynie z rzędu bo na pomidorach widać odbite paznokcie. Rozumiem, mam myć warzywa i owoce, ale pieczywo tez kretyni? ()

Jedyny pozytywny aspekt tego „twardego lockdownu” był taki, że bułki już zapakowane były w workach, a pracownicy pilnowali bardziej brudasów bez rękawiczek

#patologiazewsi #patologiazmiasta #koronawirus #biedaumyslowa #afera #gorzkiezale
poczciwykomentator - Nic mi tak ciśnienia nie podnosi jak ludzie w sklepach obmacując...

źródło: comment_1629390634V3FEb6dIx8o2qEkElev3PS.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poczciwykomentator: Dlatego ja sie do dużych sklepów po warzywa i owoce staram nie chodzic, a jak się zdarzy to podnoszę skrzynkę i biorę z tej pod spodem.
Teraz to mają w sklepach deficyt rękawiczek, bo przez ponad rok to się musieli nieźle wykosztować :)
  • Odpowiedz
@poczciwykomentator: z pieczywem sie zgodzę i mnie to wkurza też, ale z warzywami? XD to nie rosnie sobie w sterylnych warunkach a i tak sie to potem w domu myje/obiera...mówie o samym dotknieciu nie niszczeniu.
  • Odpowiedz
@poczciwykomentator:

Nic mi tak ciśnienia nie podnosi jak ludzie w sklepach obmacujący brudnymi łapami owoce, warzywa i pieczywo

Zabawny fakt: ci sami ludzie to teraz najbardziej zagorzali covidianie, gotowi zabić za brak maseczki (dane z IDzD).
  • Odpowiedz
@JWP1: Każdy sobie przyjdzie, pomaca, a na koniec kupujesz pomidora, którego rzuciło kilkanaście osób. To nie tylko o bakterie chodzi. Jak pomagałem mojej mamie w warzywniaku, to jak ktoś dotknął warzywko/owoc - od razu nabijałem na kasę i nie ma wybierania sobie.
  • Odpowiedz
@JWP1 ale po c--j wy w ogóle macacie te pomidory? Nie macie oczu? Tylko nie tłumacz mi że chodzi o sprawdzenie czy miękki czy nie, bo jeśli 10 osób sobie tak sprawdzi to ten pomidor wygląda jak g---o @poczciwykomentator pełna zgoda! To wręcz czasem wygląda tak, jakby robili to z automatu, byle dotknąć każdą jedną rzecz - coś jak laski w odzieżowym. I nie chodzi tu o sprawdzanie czegokolwiek tylko
  • Odpowiedz