Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 121
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 40
@lemek3: To wystąpmy z UE i po sprawie. Skoro do niej dołączyliśmy to mamy obowiązek trzymania pewnych standardów. Szczególnie że brak dyskryminacji mniejszości to jest oznaka cywilizowanych państw.
  • Odpowiedz
@Jabby: Zgadzam się w 100%, choć nie popieram takiej drogi... Ja w ogóle nie piję do tematu, a do tego, że nasza polityka nie powinna być kierowana sumą rzuconych pieniędzy z UE. Brzydzę się korupcją u władzy niezależnie od intencji.

No bo jednak sorry, ale jeżeli politycy mają podejmować decyzję ze względu na korzyści finansowe, to w moim mniemaniu z miejsca powinni wylecieć na zbity pysk, i z dwojga złego
  • Odpowiedz
@Alcoholic_Desacrator: Noooo... Żaden problem. Tylko Ty cały czas patrzysz na to przez swój system wartości. Zrób sobie eksperyment myślowy gdzie władza uchwala jakieś prawo, bardzo ważne dla Ciebie, ale takie które nie podoba się UE. Czy chciałbyś aby takie prawo zostało cofnięte ze względu na to, że Twój region nie dostanie funduszy?

Serio, ludzie wybrali władze samorządowe, a skoro tak wybrali, to widać jest to dla większości na tyle ważna
  • Odpowiedz
@lemek3: Noooo... Żaden problem. Tylko Ty cały czas patrzysz na to przez swój system wartości. Zrób sobie eksperyment myślowy gdzie władza uchwala jakieś prawo, bardzo ważne dla Ciebie, ale takie które nie podoba się UE.

Prawo, które nie ma żadnych, realnych skutków jest martwe zatem uchwalanie go podważa powagę instytucji państwa. Nie ma zatem możliwości żeby mnie czy komukolwiek z IQ wyższym niż jednocyfrowe się ono "podobało". Taka legislacyjna sraczka
  • Odpowiedz
Nie ma zatem możliwości żeby mnie czy komukolwiek z IQ wyższym niż jednocyfrowe się ono "podobało".

@Alcoholic_Desacrator: No nie ma...Problem jest taki, że żyjesz w polsce (chyba), gdzie większości się to "podoba". Witamy w demokracji. Jak dla mnie to z dobre 80% polityków (wliczając samorządy) powinno być postawione przed trybunał, ale nie rozmawiamy tutaj o naszych politycznych preferencjach.

Zadam pytanie jeszcze raz -> Czy chcesz, aby wybrany przez Ciebie polityk,
  • Odpowiedz
@lemek3 problem w tym że te dzbany wprowadziły uchwałę, która w życiu mieszkańców nic nie zmienia bo nie wprowadza skutków prawnych więc jedynym jej efektem, przy takiej postawie komisji UE, jest de facto rezygnacja z należnych pieniędzy xD dla mnie jest to idiotyczne bo jest działaniem na niekorzyść regionu w imię swoich przekonań ;) równie dobrze mogli wydać oświadczenie jako radni czy grupa radnych jeżeli mają taką potrzebę ideologiczną a nie
  • Odpowiedz
@Jabby:

Co to skromne 2.5 mld za możliwość dowalenia pederastom? Będą się tu panoszyli pisowskiej władzy.

Moim zdaniem dwa i pół miliarda to i tak skromna kwota, za wolność od szkodliwej i nachalnej ideologii lgbt.

Przyszłość narodu, a przede wszystkim ochrona najmłodszego pokolenia, na którym najbardziej skupiają się ideolodzy z lgbt, jest bezcenna.
  • Odpowiedz
@100mph: @Alcoholic_Desacrator: Przykro mi, ale musicie podziękować idiocie: @memento_mori, gdyż ze względu na niego nie chce mi się dalej kontynuować tej dyskusji, ponieważ wał tekstu, nad którym spędziłem chwile czasu został usunięty, ze względu na autyzm zarówno prowodyra jak i moderacji.

A co do Ciebie @memento_mori, lecisz na czarno. Idź się zamknij w swojej neuropejskiej bańce, bo jeszcze odkryjesz jak dział świat zewnętrzny i
  • Odpowiedz