Wpis z mikrobloga

Nowe maszyny to g---o, odc. 2137

Niektórzy kojarzą moje przygody z nową ładowarką JCB, no fuszerka jak ja p------e. Ale dzisiaj nie o tym wyjątkowo, @CocoJambo14 musisz wybaczyć xd.
Dzisiaj dla odmiany s--------ł się względnie nowy (2,5 roku, 1700 mth) Deutz-Fahr 6165 RC Shift. Wczoraj brat siał gorczycę i nagle na desce pojawił się błąd "zapchany filtr jakiś tam" i później błąd ze sprzęgłem. Zjechał z pola bez skończenia go i dzisiaj ciebie l ciągnik nie może ruszyć ani do przodu ani do tyłu. Olej w skrzyni czarny jak smoła. Serwis przez telefon powiedział, że poszło sprzęgło główne, koszt samej robocizny oszacowali na ~10k, bez części()

Ciągnik jeszcze nie spłacony, wszystkie filtry i oleje wymieniane na czas, które swoją drogą też w c--j kasy pochłonęły a i tak się chujstwo zepsuło, idealnie przed największą robotą na polach. Ja nie wiem, to wszystko jest teraz tak bardzo robione na o-------l, że masakra. Człowiek nie kupuje maszyn z najniższej półki cenowej z nadzieją, że będzie to pracowało przez długi czas bezawaryjnie, a tu c--j.

Złośliwi powiedzą "trzeba było brać JD albo Fendta", ta, ojciec spotkał u naszego dealera gościa, co kupił nowego Deutza 340 km, bo poprzednio miał nowego JD i tak się j---ł, że przeszedł na Deutza xD Inny facet kupił nowego Fendta, w którym poszła skrzynia, jak mu serwis powiedział, że naprawa 75 k, to dostał zawału. Btw., JCB też uchodzi za markę premium xd

Powoli serio zaczynam myśleć, że zakup u----i za połowę ceny nowego i wyremontowanie go wcale nie jest takim złym pomysłem, eh

#rolnictwo #traktorboners
marcinkox3 - Nowe maszyny to g---o, odc. 2137

Niektórzy kojarzą moje przygody z nową...

źródło: comment_1629364478YLxMzW2PfwlWvjxSyD9zhw.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcinkox3 u mnie wywalało blad filtra od skrzyni ale co jakis czas i jezdzilem dalej, bo do duzego przegladu i wymiany go bylo nieduzo, ale w koncu wymienilem filtr samemj na taki jaki byl wsadzony, przyjezdza serwis za miesiac a blad dalej wywala, olej spuscili z------y ze nie wiem, mowie filtr dopiero wymienilismy, no ale odkrecili i patrzy mowi ze to nie jest taki jaki powinien byc i wyjmuje pudelko z
  • Odpowiedz
@marcinkox3 polecam z całego serca belarusy
Mam od nowości 820 z 2017
P--------y jest nie do zdarcia
Technologicznie lata 80 ale w zimę pod górke 30 stopni nachylenia wciągnąłem tira z naczepą do trzody i w zapasie miałem jeszcze blokadę mostu
Czasami z beczka topiłem go w błocie po sam most i nigdy przez 4 lata nie miałem sytuacji żeby ktoś mnie wyciągał
Przez ten czas popsuł się tylko pływak w
  • Odpowiedz