Wpis z mikrobloga

Kupiłam w końcu #rimworld - żegnajcie inne gry, witajcie kolonie kanibali i warcrimes ;)

Ale tak serio - czy jest sens dokupić DLC? Dopiero uczę się gry, kiedyś odpalałam jakąś starszą wersję, a obecnie mam podstawkę. Jakie mody warto pobrać (bo ułatwiają życie i uprzyjemniają zabawę)?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy jest sens dokupić DLC?

@Jcdx: Na sam początek obcowania z grą? Nie, nie ma zbytnio sensu. Pograj trochę, spróbuj dojść do zakończenia i jak nadal będzie ci się dobrze grało to wtedy możesz kupić. Są zbyt drogie by kupować w ciemno.

Mody qol:
  • Odpowiedz
@Jcdx: najpierw vanilla. Potem jak ogarniesz podstawy to mody. DLC nie są potrzebne, ale dodają dużo nowych przedmiotów czy misji.
  • Odpowiedz
@Jcdx: Na początek dograj sobie Hospitality mod i wszystkie vanilla extended i naucz się gry, potem dokładaj konkretniejsze mody.
Jeszcze możesz wziąć edb prepare carefully, jeśli początek gry będzie wydawał ci się za trudny to w tym modzie możesz sobie ustawić na start kolonistów, ich staty, przedmioty początkowe itp.
  • Odpowiedz
@Jcdx: polecam jeszcze ResearchPal, bo z vanilla menu badań to nic nie idzie się połapać. Moje inne must have są na poprawę UI: RimHUD, Interaction Bubbles, RPG Style Inventory oraz Recipe icons.

I w pewnym sensie polecam rozpocząć przygodę bez Pick Up and Haul by doznać bólu i cierpienia, a następnie docenić wielkość i wspaniałość tego moda xd
  • Odpowiedz
@Jcdx: Rowniez polecam na statt gre bez modow. Samo dlc moze i jest dobre (Ideology) alw okropnie drogie. Bez znajomosci core moze byc ciezko.

Jak juz zaczniesz grac na modach to polecam moje spolszczenia modyfikacji. Zaczynam przepisywac je od nowa na wersje 1.3
  • Odpowiedz