Wpis z mikrobloga

z racji ze udalo sie zdobyc upragnione prawo jazdy powoli rozglądam się za motocyklem i chcialbym sie spytać was doswaidczonych mireczków,która opcja byłaby najlepsza? Nigdy wcześniej nie jeździłem na moto(tyle co na kursie) i patrze za wlasnie jakimś nakedzikiem do 100 koni nie więcej i zeby byl w miare nowy(abs xd) nie wiem czy te dwie opcja pod yamaha nie beda za trudne ;/
#motocykle

Pierwszy motocykl

• Yamaha MT-07/8 67.8% (40)
  • Suzuki GSR 750 10.2% (6)
  • Kawasaki Z750 22.0% (13)

Oddanych głosów: 59

• 23
@Shinyz0 jak się czujesz na siłach to polecam z900, ja kupiłem dla siebie na pierwsze moto, zrobiłem już 4k km i mogę powiedzieć, że wspaniała maszyna i ma liniowe oddawanie mocy, więc im szybciej manetke odkręcasz tym szybciej jedziesz, ale nie ma takiego nagłego uderzenia jak w mt09. Yamaha mt07 trochę zbyt pospolita jak dla mnie, ale też fajna maszyna, jeździ się jak rowerem ;)
@Shinyz0: ile ludzi tyle opinii. Mocą się nie przejmuj bo czy motocykla 70 czy 130 KM to i tak jak przesadzisz przy braku umiejętności się zabijesz.
Po pierwsze poczytaj któryż nich jest najbardziej awaryjny.
Po drugie dosiądź każdego i zobacz który jest najwygodniejszy i w którym masz najmniejszy nacisk na ręce.
Po trzecie nie sugeruje się wagą 30kg różnicy nie stanowi problemu na asfalcie.
Po czwarte kup ten który najbardziej się
szczerze mi się tak wiele motocykli podoba że to po prostu wybór pod rozsądek dla początkującego xD

@Shinyz0: Jak słyszę o MT-07 to od razu kojarzy mi się SV650 a wcześniej Bandit.
Motocykle popularne ale niczym nie zachwycające a w przypadku SV to jeszcze mające poważną wadę przednie zawieszenie.
MT-07 zachwycają się ci ludzie którzy są na początku swojej drogi motocyklowej.
Pamiętam jak łyse jajo z motobandy sobie takiego kupił i
Pobierz mpetrumnigrum - > szczerze mi się tak wiele motocykli podoba że to po prostu wybór po...
źródło: comment_16288684254JhTBaajMjdbf8aMwfBqpI.jpg