Aktywne Wpisy
wyslij_nudeski +135
Zmieniło się wszystko. Poza Starym.
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
Luckless +102
@wonsz_smieszek: a to już dużo zależy od szkoły. Nie róbmy z żeglowania po mazurach jakiejś mega trudnej wiedzy tajemnej. Ja po kursie (co prawda 2 tygodniowym ;)) byłem spokojnie w stanie wziąć czarter, nie #!$%@?ć jachtu i nikogo nie zabić
Do umiejętności swobodnego pływania jachtem jeszcze trochę brakuje, jak człowiek cały czas ćwiczy manewry na placu. Jak będzie dobra pogoda przez tych parę dni, to kursant nawet nie wie, jak się jacht zachowa w podmuchach
Daj nam tu potem znać, jak poszło :)
@qwarqq
@3mielu
@Slawkus_86
@afromort
@villsvin
@el009
Dziś minął pierwszy dzień pływania, trzymałem ster, operowałem grotem, ścigałem szoty foka I inne liny + cumowanie. Trochę pływania na silniku, ale bez odchodzenia od kei i bez dochodzenia. Przerobiliśmy 100 pytań z bazy testowej o budowie okrętów + nauka 5 podstawowych węzłów, które w sumie już znam. Jutro będziemy dalej ćwiczyć zwroty przez sztag, ostrzenie, odpadanie. Ogólnie spoko.