Jutro powrót do pracy w ciągłym pośpiechu w #korposwiat. Fachowo zamiast mówić że mamy z---------ć przez następne dwa tygodnie nad nową rzeczą nazwano to "Sprint", co w sumie i tak ma wydźwięk że nie idziesz robić, ale z---------ć. Kolejne demo pod koniec września zaplanowane, nadgodzin nie mamy, braki w zespole ale PM już nam mówi że "musimy się wyrobić". P----------e to ogólnie wszystko ale co zrobię, jak dopiero co pracę zmieniałem i jak widzę to wszędzie jest że tak powiem "tak samo"....
@Matemit: zalilem się ostatnio seniorowi a on do mnie że od marca robi po 10h, zgłaszał to managerowi ale zostało to zignorowane, manager idzie po trupach do celu bo termin z góry ustalony, tak żeby się zwolnic czy postawić na daily to nikt nie ma odwagi... To nie takie proste
@jaca_66: zostań kontraktorem. Mam w umowie że jak mi się coś nie podoba to 3 dni i sayonara. Efekt jest taki że jak z kolegami zgłaszamy problem to się nas słucha. Firmie zwyczajnie nie opłaca się żebyśmy się zawinęli (póki co). Reszta to 1:1 typowy korpoświat tyle że tak jakoś z ludzką twarzą - nie dokłada nam się tasków, sami mówimy co kiedy i ile robimy i takie tam. No
@keton22: pracuje w kontraktornii właśnie, gdzie robimy projekty dla klientów typu USA, Niemcy, Anglia itd...One są właśne "sprzedawane" z konkretną datą itd... stąd pośpiech zawsze. Jak byłem w firmie z własnym produktem to takie coś było mi obce
@jaca_66: j---ć scrum, mi się w ostatnim czasie udało z tego wyrwać i nie pracuję już pod presją scruma. ale doceniam to, wiem że nic nie jest dane raz na zawsze i może się to jeszcze zmienić ( ͡º͜ʖ͡º)
@jaca_66: zakaz naliczania nadgodzin w firmie - trochę b--ń obusieczna. w sensie czasem oznacza że projekt jest dobrze rozplanowany czasowo i mgmt nie chce żeby ludzie byli przepracowani, a czasem wręcz przeciwnie że masz z---------ć za frajer darmowe nadgodziny pod deadline ( ͡º͜ʖ͡º)
@jaca_66: no właśnie pracujesz w kontraktorni a nie jesteś independent contractor w firmie z USA czy skądś czyli nie ty jesteś kontraktorem tylko twój pracodawca. Wytnij pośrednika i nagle wszystko się da.
@MadPixelz: zwyczajnie - zatrudniać się w firmach nie kontraktorniach. Mi działa linkedin i ludzie co już mnie znają. Spokojnie sobie rzeźbię na full remote dla całej Europy, USA itd.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
#pracbaza #programowanie #pracait #przegryw
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@jaca_66: zakaz naliczania nadgodzin w firmie - trochę b--ń obusieczna. w sensie czasem oznacza że projekt jest dobrze rozplanowany czasowo i mgmt nie chce żeby ludzie byli przepracowani, a czasem wręcz przeciwnie że masz z---------ć za frajer darmowe nadgodziny pod deadline ( ͡º ͜ʖ͡º)