Wpis z mikrobloga

Jutro powrót do pracy w ciągłym pośpiechu w #korposwiat. Fachowo zamiast mówić że mamy z---------ć przez następne dwa tygodnie nad nową rzeczą nazwano to "Sprint", co w sumie i tak ma wydźwięk że nie idziesz robić, ale z---------ć. Kolejne demo pod koniec września zaplanowane, nadgodzin nie mamy, braki w zespole ale PM już nam mówi że "musimy się wyrobić". P----------e to ogólnie wszystko ale co zrobię, jak dopiero co pracę zmieniałem i jak widzę to wszędzie jest że tak powiem "tak samo"....

#pracbaza #programowanie #pracait #przegryw
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matemit: zalilem się ostatnio seniorowi a on do mnie że od marca robi po 10h, zgłaszał to managerowi ale zostało to zignorowane, manager idzie po trupach do celu bo termin z góry ustalony, tak żeby się zwolnic czy postawić na daily to nikt nie ma odwagi... To nie takie proste
  • Odpowiedz
@jaca_66: zostań kontraktorem. Mam w umowie że jak mi się coś nie podoba to 3 dni i sayonara. Efekt jest taki że jak z kolegami zgłaszamy problem to się nas słucha. Firmie zwyczajnie nie opłaca się żebyśmy się zawinęli (póki co). Reszta to 1:1 typowy korpoświat tyle że tak jakoś z ludzką twarzą - nie dokłada nam się tasków, sami mówimy co kiedy i ile robimy i takie tam. No
  • Odpowiedz
@keton22: pracuje w kontraktornii właśnie, gdzie robimy projekty dla klientów typu USA, Niemcy, Anglia itd...One są właśne "sprzedawane" z konkretną datą itd... stąd pośpiech zawsze. Jak byłem w firmie z własnym produktem to takie coś było mi obce
  • Odpowiedz
@jaca_66: j---ć scrum, mi się w ostatnim czasie udało z tego wyrwać i nie pracuję już pod presją scruma. ale doceniam to, wiem że nic nie jest dane raz na zawsze i może się to jeszcze zmienić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
nadgodzin nie mamy

@jaca_66: zakaz naliczania nadgodzin w firmie - trochę b--ń obusieczna. w sensie czasem oznacza że projekt jest dobrze rozplanowany czasowo i mgmt nie chce żeby ludzie byli przepracowani, a czasem wręcz przeciwnie że masz z---------ć za frajer darmowe nadgodziny pod deadline ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jaca_66: no właśnie pracujesz w kontraktorni a nie jesteś independent contractor w firmie z USA czy skądś czyli nie ty jesteś kontraktorem tylko twój pracodawca. Wytnij pośrednika i nagle wszystko się da.
  • Odpowiedz
@MadPixelz: zwyczajnie - zatrudniać się w firmach nie kontraktorniach. Mi działa linkedin i ludzie co już mnie znają. Spokojnie sobie rzeźbię na full remote dla całej Europy, USA itd.
  • Odpowiedz