Wpis z mikrobloga

Wytłumaczcie mi to: Dinamo w ostatnich 10 sezonach: 5 x faza grupowa LM, 4 x faza grupowa LE, parę razy odpadli w późnych fazach LE; w teorii mega podstawa do budowy dużego klubu.

A tu: budżet o 3 mln euro większy niż Legii, stadion to jakieś nieporozumienie, ani centrum treningowego, piłkarze nieźli, ale też szczena nie opada. Mafia?
#mecz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcelus: Poczytaj o przekretach wlasciciela, dodaj do tego fakt, ze caly kraj jest podporzadkowany tylko temu jednemu klubowi. Moga sprowadzic sobie kazdego zawodnika z calego kraju za bezcen, w dodatku moga im placic duzo mniej niz Legia.
  • Odpowiedz
@marcelus: Mają wychowanków, albo młodo ściągniętych ligowców za niskie pieniądze, a teraz są warci po 15 mln euro. Może budżety podobne ale już wartości kadr to nie do końca
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@marcelus: w Chorwacji trochę patologia jeżeli chodzi o kasę. Tak, mają zajebistą akademię, mają pozycję w lidze, ale ta kasa ucieka w prywatne ręce i tylko do tego ten klub służy. Bez mafii nie dość, że ten klub by się nie utrzymał to w dodatku nie miałby już takiej pozycji.
  • Odpowiedz
@marcelus: Z tego co pamiętam to Giki mówił w Hejt Parku że boiska boczne do treningów mają zajebiste i ogólnie baze ale rzeczywiście stadion to porażka ale coś tam wspomniał że mają w planach budowę stadionu. A co do Budżetu to oni sprzedają drogo ale max 2 zawodników a ostatnio nawet 1. To w Polsce za bardzo wyolbrzymili to. Ale dlatego bardzo inwestują w młodych by np za 2 lata
  • Odpowiedz
@marcelus: @miki4ever: @PeterGosling: Mnie to raczej ciekawi dlaczego Dinamo ma w ogóle większy budżet. Przecież Hajs z nagród za LM to nie jest nawet 40% dochodów poważnego klubu, a główną składową większości klubów (jeżeli nie są dotowane z podatków) pochodzi od bazy kibicowskiej. Tj liczba kibiców * zamozność kibiców = bogactwo klubu.
Legia teoretycznie ma dużo większą bazę kibicowską i trochę nawet średnio bogatszą.
Legia 306
CzaryMarek - @marcelus: @miki4ever: @PeterGosling: Mnie to raczej ciekawi dlaczego Di...

źródło: comment_1628104803rUC6HYv7V3Ig0vXZA7GtV3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz