Wpis z mikrobloga

Jest ktoś może na #emigracja w #norwegia ? Jak się żyje? On lat marzę o emigracji do tego kraju, teraz kiedy robi się tutaj coraz większy gnój myślę, że to kwestia 2-3 lat kiedy się tam przeniosę, albo i szybciej.. Jestem logistykiem, ale pewnie nie znajdę tam pracy w zawodzie, planuje zrobić jakieś kursy tutaj, żeby mieć więcej opcji na pracę, pewnie zrobię widlaka, CNC i jakieś wysokościowe.. myślałem też o spawaczu. Są jakieś branże, gdzie jest deficyt ludzi do pracy i warto się tym zainteresować?

#praca
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AsymmetricGentleman: Mam to na uwadze, ale muszę tutaj jeszcze siedzieć minimum rok, bo mam pewne zobowiązania.. Zaczynam się uczyć języka, także myślę, że jak za rok wyjadę to ze znajomością języka na pewno będzie mi łatwiej znaleźć pracę, gdzie większość pewnie wyjeżdża z samym angielskim
  • Odpowiedz
@Kaneczai im masz mniejsze kwalifikacje tym jest większa przepaść między Polską a Norwegia.
Ogólnie im praca prostsza, cięższa tym łatwiej znaleźć robotę, na początku można się załapać do czegokolwiek, budowlanka, rolnictwo czy rybołówstwo, wdrożyć się w system zobaczyć co i jak a później szukać czegoś lżejszego.
  • Odpowiedz
@WakeupPoland raczej łatwo, Ukraińcy mają dużo trudniej a jednak znajdują, biura posrednistwa pracy w najgorszym przypadku, chociaż i one tutaj nie są złe. Na grupach Polaków w Norwegii też się znajdują jakieś oferty chociaż z Polakami to wiadomo trzeba ostrożnie.
  • Odpowiedz