Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu żaliłem się że pojawiły mi się wżery na konusach w przedniej piaście, ale dowaliłem smaru i jakoś z tym żyję. Przedwczoraj za to coś mi się zmieliło w tylnej i w towarzystwie mega trzasków jakoś dojechałem do domu.
Dzisiaj okazało się, że tylną piastę mam na łożyskach maszynowych (no ale jak to skoro przednia kulkowa??) i przemiły pan w serwisie, gdzie poszedłem z nastawieniem zbadania kosztów przeplotu koła na jakąś lepszą piastę, spojrzał na szybko i stwierdził że siedzi tam jakieś gówienko typowe dla Treka (jakaś ukryta kooperacja z Giantem? xD).
Miłym zbiegiem okoliczności miał takie na wymianę i śmiga a więc #wygryw bo nie muszę wyskakiwać z paru stów a jedynie coś koło 4 dyszek za całość z robocizną :D

Na marginesie polecam niedawno otwarty Serwis Rowerowy Szymon i Tomasz w Dąbrowie Górniczej - ja przy okazji tych #!$%@? piast odwiedziłem sporo rowerowni ale chłopaki wygrywają nastawieniem i co lepsze również cenami

#rower #szosa #wykopgiantclub
  • 3
(no ale jak to skoro przednia kulkowa??) ... siedzi tam jakieś gówienko typowe dla Treka

@sherkhaan: A co ma przód do tyłu? Producent zaoszczędził, przednia piasta i tak mniej dostaje po dupie. To gówienko to produkcja firmy Formula. Niestety większość producentów bierze od nich piasty, które są tak #!$%@? że potrafią łapać luz na korpusie po 200km. Dlatego tak dużo tych piast/kół jest na olx za grosze.