Aktywne Wpisy
Hej, proszę o podpowiedzi czy o czymś nie zapomniałem. Mam nowe 20-miesięczne auto. Generalnie głównie to wymieniam w nim olej i filtr oleju (co 7500 - 8500 km lub co pół roku zależy co pierwsze). Auto to benzyna (zagazowana) z wtryskiem pośrednim i bez turbiny, a konkretnie to Fabia Kombi 1.0 MPI 60 KM 2022.
Oprócz oleju są też inne obiekty, którymi trzeba się zająć. Tak więc, co 30 000 km lub
Oprócz oleju są też inne obiekty, którymi trzeba się zająć. Tak więc, co 30 000 km lub
UmbertoDalleMontagne +150
Nie przyszła ¯\(ツ)/¯ #tinder
#motoryzacja #bmw #e38 #pokazauto
Komentarz usunięty przez moderatora
@G433N: po mieście (Warszawa) trzeba liczyć od 17L/100 w górę. W trasie z tempomatem ustawionym na 120, bez wyprzedzania czy nawet mocniejszego dawania gazu udało mi się zejść do 11L/100 (liczone przy dystrybutorze). Ale przy normalnej, spokojnej jeździe ciężko zejść poniżej 12.5/13L. Ekonomiczne to to nie jest, ale też nigdy nie miało być.
@bialy_duch_pokolenia: dzięki, mam też e39 528i
Patrząc na to teraz żadnej BMW już nie kupię, mega niewygodne
Niestety tą E38 pamietam jak przez mgle, tyle co z opowieści.
Kolega widzę po mieście się wozi jak emeryt ( ͡° ͜ʖ ͡°),
@bialy_duch_pokolenia: stara szkola piec trzy zero diesel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fajoski: piekne (ʘ‿ʘ) sam sie chyba w przyszlym roku zlamie i poszukam jakiejs poliftowej 740 :D
@cocieboliczyaztak:
dla mnie e46 to twarda taczka
ale kwestia egzemplarza/ gustu
Minęło już ponad 10 lat jak ja miałem i do tej pory jak zmieniam auto unikam przez to BMW.
zawiasy były różne, w zależności od silnika
jakiś tam sport pakiet też miało inny zawias
fotele to zdaje się, że w trzech wersjach występowało
nie wiem w sumie, ja tylko starego śmiecia mam xD
ale fakt- kiedyś można było sobie wybrać dowolne wyposażenie, potem zaczęły się pakiety i elo, gama silników co generację bardziej okrojona
ktoś tu wyżej wspominał- E38 napakowana po brzegi i najbardziej gówniany TDS pod maską xD
u mnie na wsi ziomek ściągnął sobie E32 735i, klima dwustrefowa, tempomat, aktywny zawias, roletki nie roletki no praktycznie wszystko i brak radia
normalnie wg. VINu nie ma radia, wziął ktoś taką opcję w salonie i jest tylko zaślepka z logiem BMW w miejscu radia- Y O L O
dziś już nie ma BMW