Wpis z mikrobloga

@NuklearnySzpadel: najprościej po detalach, większość e38 które wygląda jak alpina ma chińskie repliki felg alpina, oryginał ma oznaczenia na klapie z tyłu, specyficzne naklejki na całej długości karoserii, fotele mają charakterystyczną nić, kierownica ma logo alpina zamiast bmw (chociaż to akurat łatwo skopiować nawet do największego gruza) ogólnie widząc ori alpine nawet będąc laikiem masz taki efekt wow, że to nie jest zwykłe bmw. ( ͡° ͜ʖ ͡°
@Sawa_N_marS: Jak wsiąde to nie chce mi się wysiadać ;)
@G433N: po mieście (Warszawa) trzeba liczyć od 17L/100 w górę. W trasie z tempomatem ustawionym na 120, bez wyprzedzania czy nawet mocniejszego dawania gazu udało mi się zejść do 11L/100 (liczone przy dystrybutorze). Ale przy normalnej, spokojnej jeździe ciężko zejść poniżej 12.5/13L. Ekonomiczne to to nie jest, ale też nigdy nie miało być.
@bialy_duch_pokolenia: dzięki, mam też e39 528i
@Fajoski: @ulver86: Miał firmę transportową, która już nie istnieje. Ale wtedy dobrze mu to prosperowało. Miał we flocie jedną z pierwszych Renault Premium w Polsce.

Niestety tą E38 pamietam jak przez mgle, tyle co z opowieści.
@Fajoski: > : po mieście (Warszawa) trzeba liczyć od 17L/100 w górę. W trasie z tempomatem ustawionym na 120, bez wyprzedzania czy nawet mocniejszego dawania gazu udało mi się zejść do 11L/100 (liczone przy dystrybutorze). Ale przy normalnej, spokojnej jeździe ciężko zejść poniżej 12.5/13L. Ekonomiczne to to nie jest, ale też nigdy nie miało być.

Kolega widzę po mieście się wozi jak emeryt ( ͡° ͜ʖ ͡°),
@cocieboliczyaztak:
zawiasy były różne, w zależności od silnika
jakiś tam sport pakiet też miało inny zawias
fotele to zdaje się, że w trzech wersjach występowało
nie wiem w sumie, ja tylko starego śmiecia mam xD

ale fakt- kiedyś można było sobie wybrać dowolne wyposażenie, potem zaczęły się pakiety i elo, gama silników co generację bardziej okrojona
@cocieboliczyaztak:
ktoś tu wyżej wspominał- E38 napakowana po brzegi i najbardziej gówniany TDS pod maską xD

u mnie na wsi ziomek ściągnął sobie E32 735i, klima dwustrefowa, tempomat, aktywny zawias, roletki nie roletki no praktycznie wszystko i brak radia

normalnie wg. VINu nie ma radia, wziął ktoś taką opcję w salonie i jest tylko zaślepka z logiem BMW w miejscu radia- Y O L O