Wpis z mikrobloga

#gotowanie #kuchnia
Cześć wczoraj około południa robiłem rosół i wywaliłem resztki mięsa do kosza na śmieci.(odciąłem kawałki skóry z porcji rosolowej). Wieczorem około północy było już czuć smród z kosza. Dzisiaj rano mega mocno śmierdzi. Zastanawiam się czy to mięso było już bardzo stare czy to normalne, że nieprzegotowane mięso tak szybko się zepsuło w koszu. Rosół wczoraj smakował ok... Nie wiem czy dzisiaj go jeść bo mi trochę obrzydło. Co myślicie? Będzie bezpieczny rosół? Ogólnie jakieś porady dla amatora jak kupić świeże mięso?
źródło: comment_1627451891T0w7N3TqgBYnUOaWOOJUMp.jpg
  • 13
@frifinker to ile Ty to mięso w zupie trzymałeś, że nadal surowe jest?

Ja gdy robię rosół to gotuję mięso raczej długo a potem je odcedzam i używam do czegoś innego/zjadam.
Ogółem to przegotowane mięsko nie powinno się tak szybko zepsuć chyba, że je tylko zanurzyłeś w tej zupie i od razu wywaliłeś.