Chce iść na studia. Byłem już kiedyś na studiach. Było fajnie, skończyłem i jestem niby inżynierem (Mech. I bud. Maszyn). Chciałbym sobie zrobić drugi stopień niestacjonarne z budownictwa. Chyba tak się da nie?
No ale mam pytanie, do osób które studiowały zaocznie. Jest z-------l? Czy jak płacisz hajs i masz pół mózgu to przejdziesz bezboleśnie?
Najbliżej mi do #politechnikapoznanska bo tam robiłem pierwszy stopień, mam jakichś znajomych w #poznan no i chciałbym tam. Ale może lepiej jakaś prywatna uczelnia żeby bezboleśnie to przejść?
@Powuyo: Nie wiem jak na budownictwie, ale na inżynierii środowiska(ten sam wydział) było powtórzone to co na I stopniu + nowe informacje. Były też testy wstępne na dane specjalizacje. Politechnika Poznańska
@Powuyo: pierwsza kwestia czy się dostaniesz, kilku moich znajomych z roku się nie dostało na zaoczne, druga kwestia jeśli nie jesteś po I stopniu to możesz mieć bardzo ciężko
@Jeesek: no testy są niby. Ogólnie pomysł jest świeży i widzę, że rekrutacja zaczyna się za chwilę więc pewnie spróbuję teraz bo następna dopiero za rok.
@jacolpoz: studiowałeś budownictwo? Ta rozmowa wstępna najbardziej mnie stresuje. Bo później w trakcie studiów to jakoś się da radę, już na pierwszym stopniu lepsze orły niż ja zdawały.
@IlllI: mam taką małą firemkę, robię konstrukcje drewniane, mam jakieś tam pomysły na rozwój tej firmy. No i sobie myślę, że w przyszłości dobrze byłoby móc klientowi zaprojektować (w sumie już to robię) i przybić pod tym pieczątkę że jest prawilnie (teraz tego nie mogę zrobić, chociaż wiem, że jest prawilnie bo wolę przewymiarowac)
@Captcha--: pł -politechnika łódzka? Studiujesz tam zaocznie? Jest tak, że jak przez ten weekend zjazdowy coś lizniesz to później tydzień musisz siedzieć nad książkami?
@Powuyo: Chyba lipa z dostaniem uprawnień. Moj ziomek ostro meczy sie po tym kierunku bo nikt mu nie chce dac uprawnień żeby sobie konkurencji nie robić :D
@jacolpoz: napisałem pytanie do rekrutacji czy w ogóle mogę po MiBM na budownictwo bo z tego co się zagłębiłem w temat teraz to nie jest to takie oczywiste. Jeżeli będę mógł to spróbuję. Jak już się dostanę to jakoś to zdam pewnie xd
Chce iść na studia. Byłem już kiedyś na studiach. Było fajnie, skończyłem i jestem niby inżynierem (Mech. I bud. Maszyn). Chciałbym sobie zrobić drugi stopień niestacjonarne z budownictwa. Chyba tak się da nie?
No ale mam pytanie, do osób które studiowały zaocznie. Jest z-------l? Czy jak płacisz hajs i masz pół mózgu to przejdziesz bezboleśnie?
Najbliżej mi do #politechnikapoznanska bo tam robiłem pierwszy stopień, mam jakichś znajomych w #poznan no i chciałbym tam. Ale może lepiej jakaś prywatna uczelnia żeby bezboleśnie to przejść?
#studia #studbaza #kiciochpyta
@Powuyo: zależy od uczelni. Im lepsza, tym z-------l gorszy. Kwestia czy papieru potrzebujesz, czy coś wynieść z tego.
@Powuyo: To idź. Najlepsza inwestycja. A gdzie to kwestia drugorzędna.
@jacolpoz: studiowałeś budownictwo? Ta rozmowa wstępna najbardziej mnie stresuje. Bo później w trakcie studiów to jakoś się da radę, już na pierwszym stopniu lepsze orły niż ja zdawały.
Studiujesz tam zaocznie?
Jest tak, że jak przez ten weekend zjazdowy coś lizniesz to później tydzień musisz siedzieć nad książkami?
Tutaj akurat nie ma problemy
Wołam @dasistfubar
Ale jak to mówią jeśli sam nie spróbujesz to się nie przekonasz, więc powiedzenia! Do odważnych świat należy
@Powuyo: do uprawnień jeszcze egzamin trzeba zdać