Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam taki pomysł, może głupi może mondry nie wiem.

Chce iść na studia. Byłem już kiedyś na studiach. Było fajnie, skończyłem i jestem niby inżynierem (Mech. I bud. Maszyn). Chciałbym sobie zrobić drugi stopień niestacjonarne z budownictwa. Chyba tak się da nie?

No ale mam pytanie, do osób które studiowały zaocznie. Jest z-------l? Czy jak płacisz hajs i masz pół mózgu to przejdziesz bezboleśnie?

Najbliżej mi do #politechnikapoznanska bo tam robiłem pierwszy stopień, mam jakichś znajomych w #poznan no i chciałbym tam. Ale może lepiej jakaś prywatna uczelnia żeby bezboleśnie to przejść?

#studia #studbaza #kiciochpyta
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Powuyo: Nie wiem jak na budownictwie, ale na inżynierii środowiska(ten sam wydział) było powtórzone to co na I stopniu + nowe informacje. Były też testy wstępne na dane specjalizacje. Politechnika Poznańska
  • Odpowiedz
  • 1
@Powuyo: pierwsza kwestia czy się dostaniesz, kilku moich znajomych z roku się nie dostało na zaoczne, druga kwestia jeśli nie jesteś po I stopniu to możesz mieć bardzo ciężko
  • Odpowiedz
  • 0
@Jeesek: no testy są niby. Ogólnie pomysł jest świeży i widzę, że rekrutacja zaczyna się za chwilę więc pewnie spróbuję teraz bo następna dopiero za rok.

@jacolpoz: studiowałeś budownictwo? Ta rozmowa wstępna najbardziej mnie stresuje. Bo później w trakcie studiów to jakoś się da radę, już na pierwszym stopniu lepsze orły niż ja zdawały.
  • Odpowiedz
  • 0
@IlllI: mam taką małą firemkę, robię konstrukcje drewniane, mam jakieś tam pomysły na rozwój tej firmy. No i sobie myślę, że w przyszłości dobrze byłoby móc klientowi zaprojektować (w sumie już to robię) i przybić pod tym pieczątkę że jest prawilnie (teraz tego nie mogę zrobić, chociaż wiem, że jest prawilnie bo wolę przewymiarowac)
  • Odpowiedz
  • 0
@Captcha--: pł -politechnika łódzka?
Studiujesz tam zaocznie?
Jest tak, że jak przez ten weekend zjazdowy coś lizniesz to później tydzień musisz siedzieć nad książkami?
  • Odpowiedz
@Powuyo: Chyba lipa z dostaniem uprawnień. Moj ziomek ostro meczy sie po tym kierunku bo nikt mu nie chce dac uprawnień żeby sobie konkurencji nie robić :D
  • Odpowiedz
  • 0
@IlllI: to chyba kwestia praktyki nie? Trzeba roczna praktykę odbyć czy coś takiego.

Tutaj akurat nie ma problemy
  • Odpowiedz
@Powuyo: Chyba półtora roku pracować u kogoś kto ci albo to da albo nie No ale nie wiem na pewno szybciej się dowiesz sam niż ode mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Powuyo: studiowałem parę lat temu, wtedy było od groma czasochłonnych projektów do robienia

Ale jak to mówią jeśli sam nie spróbujesz to się nie przekonasz, więc powiedzenia! Do odważnych świat należy
  • Odpowiedz
  • 0
@padobar: niby po tych "praktykach" czy "stażach" i otrzymaniu .mgr ma się uprawnienia bez ograniczeń ale może w praktyce jakoś inaczej to działa.
  • Odpowiedz
  • 0
@jacolpoz: napisałem pytanie do rekrutacji czy w ogóle mogę po MiBM na budownictwo bo z tego co się zagłębiłem w temat teraz to nie jest to takie oczywiste. Jeżeli będę mógł to spróbuję. Jak już się dostanę to jakoś to zdam pewnie xd
  • Odpowiedz
  • 0
@padobar: niby po tych "praktykach" czy "stażach" i otrzymaniu .mgr ma się uprawnienia bez ograniczeń ale może w praktyce jakoś inaczej to działa.

@Powuyo: do uprawnień jeszcze egzamin trzeba zdać
  • Odpowiedz