Wpis z mikrobloga

• 57
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@red7000: jak byłem młodszy to jeszcze mnie to podniecało. Teraz wolę kupić coś z serii żywca albo inne książęce, bo smakują niewiele gorzej (a często o niebo lepiej, bo cześć craftu to ścieki), a są 3 razy tańsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
niewiele gorzej @Ogau Nie no, bez jaj. Nie ma porównania. Jak kupujesz złe krafty, to trudno, ale nie można zrównać Żywca do nawet średniego kraftu.

Poza tym, Żywiec za 4-4.5 zł, Grodziskie White IPA 4.39 zł, Pinta w Carrefour 5.99-6.99 zł, Profesja 7-8 zł.
  • Odpowiedz
Jak kupujesz złe krafty, to trudno, ale nie można zrównać Żywca do nawet średniego kraftu.

@red7000: ja nie zrównuję. Ja twierdzę, że ma lepszy stosunek jakość/cena, niż większość kraftu ( ͡° ͜ʖ ͡°) np. profesja, którą podałeś, niczym nie zachwyca, często jest wręcz niedobra, a trzeba zapłacić 2x tyle, co za żywca. Pinta za 6,99 to pewnie Atak Chmielu, który nie nadaje się na letnie picie
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ogau No OK, kwestia podejścia. Ja nie biorę żywca i tego typu piw nawet mając darmo w knajpie znajomych, bo mi to nie smakuje. Domowe robię dużo lepsze za ok. 3.8 zł/butelka (bez marży), niż Żywiec. Fujka. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Ogau: To dobrze, ale nie rozumiem, o czym jest dyskusja. Jak ktoś chce, niech pije Żywca. XD Niektórym wystarcza Harnaś, niektórym Żywiec, niektórym Pinta, a niektórym Funky Fluid.

PS. Jak piszesz walić na łeb krafty, to byś napisał, w jakich kryteriach i ile lat temu.
  • Odpowiedz
@red7000: No tak. Bo przecież da się poczuć smak przez szkło. Zresztą też z tego wyrośniesz, jeśli nie jesteś brodatym grubasem bez innych zainteresowań. Wszyscy wyrastają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ahh, jeszcze mi się bezalkoholowe przypomniały. Tyle zachwytów nad różnymi cudami, a i tak Miłosław nakrywa je czapką ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz