Wpis z mikrobloga

Witam, autko nie kręci z kluczyka dopiero jak się przekręci kluczyk na pozycje II i zewrze wzbudzenie rozrusznika do aku to odpala i chodzi jak talala. Sądzę że trzeba szukać problemu od rozrusznika po samą stacyjkę... Macie jakieś pomysły gdzie najprawdopodobniej występuje problem żeby nie tracić czasu i nie rozbierać całej trasy kabla z góry dzięki :) (volvo v50, 2.0d 2004) #samochody #volvo #pytanie #mechanik
MArcinnn96 - Witam, autko nie kręci z kluczyka dopiero jak się przekręci kluczyk na p...

źródło: comment_1626685044krVN95H50o1VFfNiAzi1YW.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawfie68: Ale chyba jakby masa była zaśniedziała to ogólnie by nie kręcił :/ a tu rozchodzi się o przewód na który stacyjka powinna dać +12v kiedy przekręcam kluczyk na rozruch.
  • Odpowiedz
cje II i zewrze wzbudzenie rozrusznika do aku to odpala i chodzi jak talala. Sądzę że trzeba szukać problemu od rozrusznika po samą stacyjkę... Macie jakieś pomysły gdzie najprawdopodobniej występuje problem żeby nie tracić czasu i nie rozbierać całej trasy kabla z góry dzięki :) (volvo v50, 2.0d

@MArcinnn96: A sory, źle przeczytałem. W takim razie sprawdź bezpieczniki, potem wpiąć się multimetrem pod przewód od wzbudzenia w stacyjce i sprawdzić
  • Odpowiedz
@pawfie68: Które dokładnie bezpieczniki? Jest tego masa i niewygodnie jest sprawdzać bo pod deską od strony pasażera mam większość :/ bezpiecznik od stacyjki sprawdzałem i jest ok
  • Odpowiedz
niewygodnie jest sprawdzać bo pod deską od strony pasażera mam większość :/ bezpiecznik od stacyjki sprawdzałem i jest ok

@MArcinnn96: Przy padniętym immo, kręci ale nie zapali. Nie zapali też przy bezpośrednim podłączeniu rozrusznika. Jeżeli pali to immo bym odrzucił. Do sprawdzenia jeszcze masz przekaźniki od rozrusznika i ciągłość przewodów. Ale jeżeli były wadliwe stacyjki to warto bezpośrednio miernikiem sprawdzić czy jest przejście do wzbudzenia rozrusznika przy przekręceniu kluczyka.
  • Odpowiedz