Wpis z mikrobloga

@Jeesek: Ale po co burzyć? Z tego co podawali kilka miesięcy temu nie planują zamykać galerii ale możliwe jest jej częściowe "przerobienie". Jakieś firmy były zainteresowane biurami i hotelem ale nie było żadnych konkretów.
Ta galeria umarła nie przez sąsiedztwo Posnani tylko braku sklepów, od samego poczatku mieli problem z wynajęciem wszystkiego. Pewnie ktoś wyłożył kasę i szybko miało się zwrócić.
@AshtarPL: Mówię tylko o informacji, która gdzie się pojawiła, niestety jest mało konkretną. Czy ogólnie burzyć? Nie wiem, na tę chwilę nie mam zdania, zależy co w jej miejsce miałby się pojawić. Co by nie powiedzieć, działka jest bardzo atrakcyjna

Twierdzenie, że Malta nie upadła przez powstanie Posnani jest baaardzo odważne xd
@Jeesek: nie jest odważne, wcale. Czy wcześniej były tam tłumy? No nie. Na podstawie własnych doświadczeń, po co tam jechałeś i do jakich sklepów? Bo ja chyba tylko do tkmaxx, nie było tam nic co przyciągnęło by ludzi.
@AshtarPL: Tak, w weekendy był tam tłumy. Dla przykładu mój ojciec z mamą, mieszkają w mieście powiatowym gdzieś w Wielkopolsce. Robią 2-3 wypady do Poznania w ciągu roku, parkują sobie wygodnie auto, ojciec ogarnia sobie ciuchy w godzinkę, idzie do kina, mama z siostrą biegają sobie po sklepach. Potem razem coś zjedzą i wracają do domu. Po otwarciu Posnani przenieśli się właśnie tam ze swoimi zakupami. Podobnie działają rodzice moich znajomych.
@Jeesek: ale to przeniesienie się sklepów to było wiadomo zanim posnania powstała. Ja tam tłumów nawet w weekend nie widziałem. Do tego Helios był tańszy od Multikina więc to owszem wpłynęło jakoś. Tylko ta galeria i tak nigdy nie wykorzystała swojego potencjału, myślę że jak by zamienić miejscami Maltę z kingcrossem to frekwencja dalej była by podobna :D
Zarządca galerii podjął multum złych decyzji, Saturn fitness, Piotr i Paweł itd. może