Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +322
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1379
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Cena: 1,4 zł/ml
Ilość: 120ml
Przyciągnął mnie chyba tym, że ta skóra jest tak bezkompromisowa. GGA nie jest zły, ta skóra źle nie pachnie, mimo że jest naprawdę intensywna. Oceny są wysokie, nie jakoś super, ale na parfumo 7,5 i dużo dobrych opinii. Fragrantica 4,02 różnie się wypowiada, ale wspólną cechą jest to, że nikt nie kwestionuje 'męskości' tego zapachu. Btw, dużo osób wskazuje podobieństwo z Dark Lordem Kiliana - oczywiście do jakości kiliana ma daleko, ale także skóra tutaj jest inna, (mimo intensywności) delikatniejsza i przystępniejsza, a że skóra to 99% taka różnica powoduje, że nie ma zupełnie podobieństwa między tymi dwoma (dla mnie).
Odleję od 10ml. Nie ma minimum, ale też drugiego flakonu nie uruchomię.
Dekanty 2,5 zł/szt.
Piczkomat 14zł
(nie wysyłam przez OLX)
Moje otwarte paczki: standardowo, jak ktoś chce uwolnić pakę albo bym podsumował, to pisać, podeślę i/lub wyślę ;)
+UWAGA: z końcem lipca czyszczenie magazynów, będę wypychał wszystkie paczki (wszystkim, bez wyjątków)
źródło: comment_1626632870oXS5cmZWYNArI993ybQYeY.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora