Aktywne Wpisy
giga_jablecznik +147
#facebookcontent #heheszki
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
Dołączyłem do grupy Zielarki, Szeptuchy, Wiedźmy, Wiedźmini na fb i świetnie się bawię
taginaczarno2 +662
#sejm Radek to jest zupełnie inny poziom jak chodzi o jakość w polityce, coś do czego pisowcy nawet nie mają podjazdu. Tutaj sam poziom wypowiedzi pokazuje ile prawdziwe wykształcenie naprawdę daje człowiekowi, a nie jakieś kupione dyplomy z wiadomej uczelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Składniki:
375g sera Mozzarella w bloku (nie w kulce)
135g sera śmietankowego
80g mąki kokosowej
4 jaja
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka masła
1 łyżka przyprawy włoskiej
Szczypta soli morskiej
Rozgrzewamy piekarnik do 200C.
Trzemy mozzarellę(można kupić tartą) i wrzucamy do garnka. Podgrzewamy i mieszamy powoli szpatułką, aż się rozpuści.
Kiedy mozzarella jest już całkowicie roztopiona, dodajemy masło i serek śmietankowy.
Zdejmujemy garnek z kuchenki, dajemy chwilę, żeby przestygło i powoli, jeden po drugim, dodajemy wszystkie suche składniki (mąka i przyprawy)
Dodajemy jajka, cały czas mieszając.
Ciasto dzielimy na 8 kawałków.
Z każdego robimy wałek, dość długi i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posypujemy ziołami i solą.
Piec 20-30 minut, aż będą złociste.
Makro (w jednej porcji, na 1 wałek z 8 z przepisu )
Kcal: ~230
T: 16g, B:15g, W: 4g
#keto #gotujzwykopem #gzw #dieta
Ale też można i było by pyszne