Wpis z mikrobloga

@Kliko: no imo lepiej jest wykonac dodatkowy ruch palcem i sprawdzić te % niż np nie dostawać aktualizacji po roku ( ͡° ͜ʖ ͡°) kazdy ma inne wymagania
  • Odpowiedz
@Kliko: masz nawyki i potrzeby korzystania z telefonu jakby to był rok 2010 a nie 2021, więc najwyraźniej nie jesteś w grupie docelowej tego sprzętu.

To jakby ktoś miał za domem cysternę z ropą, zmienił Passata w tdi na elektryka i narzekał, ze zeby auto zatankowac musi najpierw wlac rope do generatora prądu i z tego ładować auto.
  • Odpowiedz
@jarqka: A no to w 8 max powinno pójść,ustawienia->bateria i pokaz % baterii na paski coś tskiego.A co do wyższych to tak,przez notują,ja mam iPhona 11 i tez na poczarku brakowało mi tego %
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@moze_nie: Dziwne, mnie nawet nie pytał o uprawnienia. Jedynie mikrofon miał przyjazny (pewnie do pisania przez dyktowanie), ale zabrałem to uprawnienie i jest git. Na pewno pobrałeś właściwą apkę, a nie tę podróbkę z google play?
  • Odpowiedz
@Kliko: 1) vlc ze spokojem odpala mkv, od czasu jak dodali pobieranie napisow z opensubtitles albo ladowanie ich z pliku to jest super sprawa do ogladania filmow (filmy dostepne na udziale sieciowym)
2) niestety tu wina autorow oprogramowania, np na ipady apple nawet sie nie wysililo aby zrobic kalkulator :)
3) ma to sens, jesli telefon lezy przed toba, przynajmniej co chwile ci sie on nie aktywuje niepotrzebnie (albo jesli
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@ck__:

3) ma to sens, jesli telefon lezy przed toba, przynajmniej co chwile ci sie on nie aktywuje niepotrzebnie

Nie rozumiem twojego rozumowania przy tym punkcie.
  • Odpowiedz
@Kliko
zalozmy ze telefon dziala tak jak napisales, czyli: po zatwierdzeniu twojej twarzy - telefon aktywuje sie podswietla ekran i nastepnie przechodzi do ikonek. jest ok, idzmy dalej: telefon stwierdzi po 5minutach ze jest w trybie bezczynnosci, wiec sie wygasza i blokuje. fajnie. niestety po minucie face id znowu zrobi skan otoczenia - wykryje twarz i ci go aktywuje. i tak w kolko - uznalbys ze to bez sensu. ja opisywalem
  • Odpowiedz
@ck__:

zalozmy ze telefon dziala tak jak napisales, czyli: po zatwierdzeniu twojej twarzy - telefon aktywuje sie podswietla ekran i nastepnie przechodzi do ikonek. jest ok, idzmy dalej: telefon stwierdzi po 5minutach ze jest w trybie bezczynnosci, wiec sie wygasza i blokuje. fajnie. niestety po minucie face id znowu zrobi skan otoczenia - wykryje twarz i ci go aktywuje. i tak w kolko - uznalbys ze to bez sensu.
  • Odpowiedz