Wpis z mikrobloga

• 108
Śmieszy mnie jak kovidianin krzyczy, że on ufa nauce, a swoje zaufanie opiera na wypowiedziach z tv i artykułach z wp i onetu xD

A antyszczepem i szurem jest ktoś kto poddaje w wątpliwość to co mówią w mediach, gdzie autorytety medyczne w zależności od potrzeb zmieniają zdanie, ale niekoniecznie wierzy w 5g, płaska ziemię i czipy w szczepionkach.

#koronawirus
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@DonCruzo: ale o to chodzi :) mam wrażenie że teorie o płaskiej ziemi i chipach (i dale'ach) w szczepionkach powstały celowo, na zasadzie :

1. Tworzymy totalną bzdurę, co każdy rozgarnięty człowiek ogarnie że to śmierdzi fejkiem

2. Propagujemy ją wśród ludzi podatnych i niewykształconych, tworząc grupę fanatyków

3. każdego naszego oponenta dyskredytujemy, wrzucając go do tej grupy,
  • Odpowiedz
1. Tworzymy totalną bzdurę, co każdy rozgarnięty człowiek ogarnie że to śmierdzi fejkiem

2. Propagujemy ją wśród ludzi podatnych i niewykształconych, tworząc grupę fanatyków

3. każdego naszego oponenta dyskredytujemy, wrzucając go do tej grupy,

@hiperchimera: tak swoją drogą doskonale opisałeś działanie komisji Macierewicza ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Śmieszy mnie jak kovidianin krzyczy, że on ufa nauce, a swoje zaufanie opiera na wypowiedziach z tv i artykułach z wp i onetu xD

@DonCruzo: Potrzebne dane.
Na szczęscie szury mają dobre źródła informacji, jak tweety Konfederacji, filmy Zięby, nagłówki z wykopu i nczas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DonCruzo: No i jaki klasyk, jak Ziemba i ekipa lądują na głównej wykopu i się szury tam klepią po plecach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ty skąd kolego bierzesz informacje i co takiego sprawia, że masz wątpliwości, oprócz swojego niezbyt rozgarniętego, chłopskiego rozumu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Chuseok: @DonCruzo: tylko poza wykopem/internetem(nie wiem jak na innych stronach, bo nie przegladam) nie ma żadnych wojen. Przynajmniej ja sie nie spotkalem, a pracuje z bardzo duza ilością osób. Ewentualny temat szczepień to "szczepisz sie?" Odpowiedz pada tak lub nie i koniec tematu xD W pracy srednia wieku mam 40 lat, a po pracy spotykam sie z ludzmi 20-30 lat no i nigdy od nikogo naprawdę nic ni
  • Odpowiedz

A antyszczepem i szurem jest ktoś kto poddaje w wątpliwość to co mówią w mediach, gdzie autorytety medyczne w zależności od potrzeb zmieniają zdanie

@DonCruzo: Zaorałeś sam siebie.
Widzisz, media służą do masowego przekazu. To, że ty nie rozumiesz, co mają do przekazania autorytety medyczne, nie oznacza że oni
  • Odpowiedz
  • 2
@majcher_krk "chłopski rozum" kiedyś nazywał się logicznym myśleniem i łączeniem faktów. Dziś logikę masz schować w kieszeń i słuchać "autorytetow".

Kolejny majstersztyk architektów tego cyrku.
  • Odpowiedz
"chłopski rozum" kiedyś nazywał się logicznym myśleniem i łączeniem faktów.

@DonCruzo: otóż zaskoczę Cię, ale chłopski rozum nigdy nie miał z logiką nic wspólnego. Logika jest dziedziną matematyki. Chłopski rozum wręcz jest GWAŁCENIEM logiki i zasad wnioskowania. Książki wręcz są napisane o najczęstszych błędach wnioskowania i argumentacji. Ale nie, miras mówi że kiedyś to była logika i nie przetłumaczysz.
  • Odpowiedz
  • 3
@majcher_krk po to wpisałem to w cudzysłowów, żeby uzmysłowić Ci, że wszystkie wątpliwości wrzucane są do jednego wora - "chłopski rozum".

Teraz powiedz mi kto kieruje się prawdziwym chłopskim rozumem - ten kto poddaje w wątpliwość to co się obecnie dzieje, czy ten który bezwiednie przyjmuje za pewnik obecną narrację, bo na chłopski rozum doktorzy i osoby w TV nie mogą nas przecież oszukiwać, więc trzeba ich słuchać?
  • Odpowiedz