Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Dobra czas na dziwne pytanie. Czy ktoś ma derealizację od używania VR? Szczerze mówiąc pisze "derealizacje" bo najbliżej temu uczuciu do tego fenomenu. Chodzi o to że siedzę i czytam coś na smartfonie i nagle mam wrażenie że ręce które trzymają smartfona nie są prawdziwe. Mrugne kilka razy i mija.
Miałem tak po kilku pierwszych razach użycia VR ale zrzuciłem to na zmianę leków, potem miałem długa przerwę od vr i to uczucie znikło, teraz zacząłem znowu grać i znowu raz na parę godzin mam takie coś.
Ma ktoś podobne doświadczenia?

#gry #vr #virtualreality #index
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bogdan-chwast-REBIRTH: Też miewam różne odpały po dłuższych sesjach w VR, także raczej to nic dziwnego :) Ostatnio nie umiałem się dobudzić do pracy, bo jak zamykałem oczy to "grałem w VR", a jak otwierałem to się zastanawiałem czy już ten budzik dzwonił. No i czasami też mam tak, że coś złapię do ręki i się zastanawiam czy to trzymam xD PS. Ja żadnych leków nie biorę (a może powinienem xD
  • Odpowiedz
@bogdan-chwast-REBIRTH: na początku tak miałem, dość szybko przeskoczyłem z prostych gierek na boneworksa, na tyle szybko ze musiałem robić przerwy co 30 min bo mi było gorąco i dziwnie sie czułem w brzuchu xd i to uczucie derealizacji w sumie juz u mnie nie występuje. To uczucie derealizacji trwało u mnie pare minut po skonczeniu grania.
  • Odpowiedz