Aktywne Wpisy

ApuApustaja +14

Grooveer +7
Pułk Azow gdy dostał się do rosyjskiej niewoli po obronie Mariupola raczej wątpię że mówił prosto w twarz rosyjskim żołnierzom "Sława Ukrainie", bo wiedzieli że to nie poprawi ich sytuacji. Dostali rozkaz ze sztabu z Kijowa, że mają ratować swoje życie za wszelką cenę, bo tylko tak się przydadzą Ukrainie. Za kilka miesięcy większość z nich udało się uratować w wymianie jeńców. Działali z głową a nie w ramach emocji.
#wojna #
#wojna #
Uczę się Javy, kiedyś w technikum miałem javascripta, aczkolwiek nie uważałem. Myślałem, żeby w te wakacje mocniej się przyłożyć do Javy i wszelakich frameworków (spring / hibernate / angular), które pomogłyby mi napisać pracę inżynierską za 1,5 roku. Mam takie pytanie odnośnie js'a, którego tak swoją drogą nie znam. Z tego co czytałem, do Javy poleca się Angulara. Czy dobrym pomysłem, będzie uczenie się od razu Angulara? Czy usiąść od podstaw i przerobić coś z podstaw jsa?
#informatyka #java #javascript #nauka #programowanie
Po prostu zapytałem, czy sama nauka Angulara i typescripta będzie lepsza niż yebanie od nowa podstaw języka jakim jest js
a typescript potrzebujesz do angulara
wiec leć w takiej kolejnosci:
js -> typescript -> angular
imho znać typescript i nie wiedzieć, które jego elementy można zastosować w czystym js a które nie, to trochę strzał w stopę ;)