Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Velani: zastanawiałem się ostatnio jak ten mech się robi...
Nasącza się skruszony biszkopt zielonym barwnikiem spożywczym?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Velani: nieważne czy szpinak, trawa czy gobliny :P Chodziło mi o to jak uzyskać ten efekt. Czy piecze się już zielone ciasto czy dopiero potem koloryzuje?
  • Odpowiedz
@T__J: panie, odpowiedzią jest szpinak :D jak chcesz koloryzować ciasto po upieczeniu? dodajesz zblendowany szpinak do ciasta biszkoptowego i wypiekasz ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Matias: no nie wiem wsadzić ciasto do wywaru że szpinaku?
Albo popryskać kolorową wodą pokruszone ciasto?

Jestem prostym chłopem i potrzebuje prostych instrukcji krok po kroku, a nie na zasadzie domyśl się.
Z pieczenia to potrafię karkówkę a nie ciasto XD
A tutaj po prostu trafiła się okazja żeby zaspokoić ciekawość.
  • Odpowiedz
Łap pierwszy lepszy przepis na to zielone ciasto. Jak zblendujesz szpinak, to masz taki mus, który dodajesz do pozostałych składników w odpowiednim momencie. Całość wlewasz do formy i wypiekasz. Takie ciasto później trzeba przekroić i w pewnym sensie zeskrobujesz łyżeczką i posypujesz tym zeskrobanym, żeby utworzyć tą fajną fakturę. ;)

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/lesny-mech
  • Odpowiedz