Wpis z mikrobloga

mamy tu jakiegoś kierowcę zditmu? w ciągu ostatnich 2 tygodni miałem tak już kilka razy, że autobus linii B po prostu nie przyjechał i to 2-3 pod rząd ( ) ja rozumiem, że remonty i miasto to jeden wielki chaos, ale to wtedy jakieś spóźnienie czy przyjazd dwóch autobusów jeden za drugim, a to po prostu wygląda tak jakby miało jeździć kilka autobusów jednocześnie na tej linii, a w rzeczywistości jeździ jeden ( )
#szczecin #zditm
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lefty 4 stoją w korku, dwa jadą, więc pewnie tak Ci się wydaje. Zresztą polecam aplikacje na androida z podglądem na żywo komunikacji miejskiej.
  • Odpowiedz
@Kiciket: nie no jakby stały w korku to bym je minął w którymś momencie jak już w jakiś wsiądę ;p a tu nic z tych rzeczy
używam właśnie i jak trafiłem na taką sytuację pierwszy raz to pokazywało mi dokładnie 1 aktywne B, a później pustą linię
  • Odpowiedz
@Lefty: Na kazdym przystanku na rozkladzie jazdy masz telefon do operatora albo ZDITM albo jakiejs zajezdni, nie pamietam. Ale dzwonisz i wszystko wiesz od razu.
  • Odpowiedz
@Lefty: kiedyś jezdzilem dla SPAD i to tak wyglądało że w przypadku naprawdę kolosalnych opóźnień - typu jak jedno kółko słoneczne-arkonskie-sloneczne trwa np. 1h20min a opóźnienia jest godzina - to czekało się te 20min na końcowym żeby rozpocząć od następnego kursu już zgodnie z rozkładem bo czegoś takiego nie nadrobisz. Przy mniejszych opóźnieniach np 15 min po prostu kierowca traci czas przerwy na końcowym (co jest chore bo zmiany trwają
  • Odpowiedz
@Lefty na B w chwili obecnej masz korek na krasińskiego plus estakada, praktycznie jezdzi sie bez przerw, kierowca nie może jeździć bez pauzy i w pewnym momencie autobusy stoją np 40 minut na końcowym żeby kierowca mógł odebrać przerwę. Czasami jeździ tam krotka rezerwa, ale ona tez potrafi się zablokować w korku. Ogólnie zditm bardzo słabo to koordynuje, ale na ich usprawiedliwienie nie da sie przewidzieć czy korek wydluży kurs o
  • Odpowiedz
@Lefty: Na kazdym przystanku na rozkladzie jazdy masz telefon do operatora albo ZDITM albo jakiejs zajezdni, nie pamietam. Ale dzwonisz i wszystko wiesz od razu.

@crouch3r: Ostatni mnie z----ł, że tylko 1minuta opóźnienia a było 3m do drugiego tramwaju, a pierwszy już ponad 15m XD i sie rozłączył
  • Odpowiedz