Wpis z mikrobloga

@winsxspl: Na szczęście tak. Sprawdzałem też w starszym lapku (4 letni) tam też jest TPM 2.0, ale MS nie puszcza go i tak, bo procek jest spoza listy xD Na stacjonarce natomiast na spokojnie
  • Odpowiedz
@winsxspl: Jestem zaskoczony, bo miałem wrażenie, że raczej nie będzie z tym problemu. Masz jakiś starszy sprzęt? Ja próbowałem na linuxa przejść kilka razy, ale jakoś nie mogę sobie dać z nim rady. Chyba za dużo lat pracy na windzie. Bardzo mnie blokuje ten linuxowy eksplorator
  • Odpowiedz
@dungones: Dzięki. A o co chodzi z tym, że dostępna ostateczna kompilacja ma być pod koniec roku, ale aktualizacje mają być dopiero od przyszłego roku? W takim razie jak ktoś jest zarejestrowany w Windows Insider, to na jakiej kompilacji będzie śmigał po wydaniu ostatecznej wersji? Dalej będzie to jakaś beta i jakby chciał ostateczną wersje, to musiałby ją kupić, albo czekać parę miesięcy jak dadzą ją dla wszystkich?
  • Odpowiedz
@Vestor: Szczerze mówiąc, do tej pory z tego co słyszałem, aktualizacja ma być dostępna gdzieś w okolicy jesieni. Na ogół jest tak, że o ile dana aktualizacja jest dostępna o tyle dodają kolejne konfiguracje, na których można taki update wypuścić.

Co do Windows Insider, zazwyczaj wersja (release, beta, dev) zostaje taka, jaką wybrałeś na początku.

Dalej będzie to jakaś beta i jakby chciał ostateczną wersje, to musiałby ją kupić, albo
  • Odpowiedz
@dungones: ogólnie chodzi mi o to czy będąc w Windows Insider mając zainstalowaną 11, to wcześniej dostaniemy ostateczną wersję systemu niż osoby siedzące na 10. Dzisiaj wyszła informacja o tym, że darmowa aktualizacja ma być dopiero na przyszły rok.
  • Odpowiedz
@Vestor: Tak, tego bym się spodziewał. Ponieważ wybierając któryś z wcześniej wymienionych kanałów, dostajesz mniej "stabilne" aktualizacje, które trafiają najpierw do insiderów, a później dla reszty. Także dokładnie tak powinno być, jak piszesz
  • Odpowiedz