Aktywne Wpisy

rysiekryszard +219
Czy tylko ja uwielbiam czytać instrukcje? Zawsze ludzie twierdzą, że to jakaś ujma, że "jestem taki kumaty, że nie muszę czytać instrukcji". Ja po prostu lubię to robić, czasami znajdę jakieś fajne smaczki czy zalecenia. Uwielbiam znać swoje urządzenia na wylot. Nie kupuję żadnych zbędnych gratów, ale to co mam lubię znać.
#dom #niewiemjaktootagowac #chwalesie #gownowpis #niepopularnaopinia
#dom #niewiemjaktootagowac #chwalesie #gownowpis #niepopularnaopinia

KW23 +70
posłuchajcie tego
W amerykańskim liceum odbyła się lekcja, której tematem były procesy czarownic w Salem.
Nauczyciel zapowiedział, że zagrają w grę.
- Każdemu z was szepnę na ucho, czy jest czarownicą, czy zwykłą osobą. Waszym celem jest zbudowanie jak największej grupy, w której NIE ma czarownicy. Jeśli na koniec okaże się, że w grupie znajduje się choć jedna czarownica – wszyscy uczniowie z tej grupy dostają ocenę niedostateczną.
Nastolatkowie zaczęli przesłuchiwać i
W amerykańskim liceum odbyła się lekcja, której tematem były procesy czarownic w Salem.
Nauczyciel zapowiedział, że zagrają w grę.
- Każdemu z was szepnę na ucho, czy jest czarownicą, czy zwykłą osobą. Waszym celem jest zbudowanie jak największej grupy, w której NIE ma czarownicy. Jeśli na koniec okaże się, że w grupie znajduje się choć jedna czarownica – wszyscy uczniowie z tej grupy dostają ocenę niedostateczną.
Nastolatkowie zaczęli przesłuchiwać i

#typescript #javascript
asmówi TypeScriptowi "zaufaj mi, to jest Person", a TypeScript cię słucha. Jeśli chcesz żeby obiekt musiał mieć pole age, ale żeby to pole mogło być undefined to musisz je zdefiniować w typie jakoage?: numberalboage: number | undefined.const person: Person = ...
@StalowyOjciec: Jest jakaś realna różnica między typem a interfejsem? Opinie w internecie zdają się temu zaprzeczać, a przynajmniej w 95% zastosowań.
@ToJestNiepojete: Tak, tak się powinno definiować zmienne. Keyword
assłuży do wyjątkowych sytuacji, kiedy z różnych powodów TypeScript nie jest w stanie zweryfikować kształtu danych ale ty masz pewność, że są poprawne.as Person? Nie rób jawnego rzutowania dopóki naprawdę nie musisz. TS sobie poradzi ze swoim wnioskowaniem typów.owszem, ale ja bym poszedł nawet dalej i nie typował nawet tej deklaracji, bo w momencie jej użycia (tzn. próbie przypisania tak stworzonego obiektu do zmiennej która musi być typu
@sp3cooland: meh. Jeśli deklarujesz zmienną lokalną to i tak zaraz jej gdzieś użyjesz wewnątrz funkcji - więc jeśli typ się nie będzie zgadzać, to błąd i tak będzie za chwilę. Ja nigdy nie typuję zmiennych lokalnych i polecam to z całego serca wszystkim, mniejszy szum ¯\_(ツ)_/¯