Wpis z mikrobloga

Mirki, co może być przyczyną takiej produkcji lodu na tylnej ściance lodówki?
Lodówka nowa, chodzi 2 tygodnie, model w zabudowie meblowej. Temperatura ustawiona na najwyższą (w środku jest najcieplej jak się dało). Nic nie dotyka do ścianek, w środku zaledwie kilka produktów.
Lodu ciagle przybywa, obecnie wydać aż kryształki.
Lód pojawia się jedynie w lewej górnej części.
Dzwoniłem do meblarza, twierdzi za zawiasy itd. powinny być spasowane dobrze, szczególnie ze są z lewej strony (ewentualnie złe wyregulowane fronty mogłyby się pojawić od strony otwierania lodówki, nie zawiasów).

Reklamacja do producenta zgłoszona wczoraj, dostałem nr zgłoszenia i dane firmy, która ma to obsłużyć. Niestety nikt się ze mną nie skontaktował, a dodzwonić się nie sposób (nikt nie odbiera), próbuje od wczoraj.

#agd #lodowka #kiciochpyta #technologia
tegie - Mirki, co może być przyczyną takiej produkcji lodu na tylnej ściance lodówki?...

źródło: comment_1624534314DR3TRSy8QYTzu4mLPCEjsQ.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tegie: jesteś pewien? Na zdjęciu widać, że lodówka ma wewnątrz wentylator, a taki wewnętrzny obieg powietrza jest typowy dla nofrost. To obecnie w lodówkach tak typowa technologia, że może nawet nie jest wyraźnie zaznaczona, że jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jarek_P: Model to whirpool sp40-801eu1.
Nie wiem czy „No frost” to jakaś zastrzeżona nazwa, a może whirpool ma swoje. Według opisu są ty systemy „StopFrost” - „rozmrażanie w 1 minutę. System StopFrost sprawia, że w lodowce nie zbiera się lód…”
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tegie: aż chciałem zapytać, czy to nie ta whirlpool do zabudowy o szer 70 cm.
Ona ma no Frost tylko w zamrażarce. Normalka. Moja matka tak ma. Mam i ja. Tylko, gdy jest lód to po kilku h znika i robią się krople.
  • Odpowiedz
  • 0
@tazzy83 polecasz ten model? Jakieś uwagi? Brak nofrost nie jest uciążliwy? Obecnie mam samsunga z nofrost i zastanawiam się czy przesiadka na model do zabudowy bez nofrost nie będzie zła decyzja.
  • Odpowiedz
@satsun: Ja wiedziałem, że tam okresowo będzie pojawiać się lód. Nie jest to dla mnie jakiś problem, bo on po kilkudziesięciu minutach znika. Najważniejsze, że zamrażarka posiada no frost :)
Nie wiem, czy mogę go polecić. Jest to największa krowa dostępna na rynku do zabudowy i to jest ta istotna przewaga.
  • Odpowiedz