Aktywne Wpisy

MrMas +25
Moja koleżanka z pracy ma dziecko. Super, gratulacje — ale serio, nie każdy ma obowiązek się tym ekscytować. Ja dzieci nie lubię, bo mnie zwyczajnie wkurzają. Ale ona jakby wzięła sobie za życiową misję pokazanie mi, że ‘bobaski są słodkie’, co chwilę wciskając mi zdjęcia i mówiąc ‘no zobacz jakie cudne’. A mnie w środku skręca. Dla niej to całe życie, spoko — ale ja nie zamierzam zostać samotną matką przed trzydziestką
Niby minęło jakieś półtora roku od mojego rozstania z ostatnią poebuską, ale nie znaczy to, że dziwne akcje mam za sobą.
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że
Lodówka nowa, chodzi 2 tygodnie, model w zabudowie meblowej. Temperatura ustawiona na najwyższą (w środku jest najcieplej jak się dało). Nic nie dotyka do ścianek, w środku zaledwie kilka produktów.
Lodu ciagle przybywa, obecnie wydać aż kryształki.
Lód pojawia się jedynie w lewej górnej części.
Dzwoniłem do meblarza, twierdzi za zawiasy itd. powinny być spasowane dobrze, szczególnie ze są z lewej strony (ewentualnie złe wyregulowane fronty mogłyby się pojawić od strony otwierania lodówki, nie zawiasów).
Reklamacja do producenta zgłoszona wczoraj, dostałem nr zgłoszenia i dane firmy, która ma to obsłużyć. Niestety nikt się ze mną nie skontaktował, a dodzwonić się nie sposób (nikt nie odbiera), próbuje od wczoraj.
#agd #lodowka #kiciochpyta #technologia
źródło: comment_1624534314DR3TRSy8QYTzu4mLPCEjsQ.jpg
PobierzPrzekręcić o 180stopni, możesz to zrobić nawet sam i sprawdzić czy coś pomogło.
Lodówka jest nofrost, tak? Sprawdź jeszcze na wszelki wypadek, czy kanalik odprowadzający wodę (na tylnej ściance powinna być taka rynienka) jest drożny i czy nie stoi w nim woda.
Nie masz chyba Samsunga, ale tutaj potwierdzenie.
Niekoniecznie musi być nieszczelna bez przełożenia, tak samo jak nie mamy pewności czy meblarze tego nie zrobili
https://www.samsung.com/pl/support/home-appliances/podczas-zmiany-kierunku-otwarcia-drzwi-konieczne-jest-obrocenie-uszczelki-o-180stopni/
Komentarz usunięty przez autora
Z papierem spróbuje.
@hpiotrekh sorki, jednak się da. Poruszałem nią trochę, poodciagałem. Nie chce na razie obracać, żeby jej nie uszkodzić.
Z uszczelka to koniecznie wyciągasz całą, obracasz i zakładasz
@tegie: jeśli to jest nofrost, to nieszczelność może być gdziekolwiek, a wewnętrzny obieg powietrza powoduje, że szron się wyszrania na drugim końcu lodówki.