Aktywne Wpisy

wykop +31
Dzień dobry, Wykopie (ツ)
W dzisiejszej aktualizacji #wykopchangelog przygotowaliśmy dla Was:
1. W powiadomieniach poprawiliśmy linkowanie do komentarzy i wpisów, w których jesteście wołani. Problem pojawiał się przy odpowiedziach do komentarzy, które zamieszczone były się na 2,3,4… stronie. Obecnie problem ten został rozwiązany. Teraz działa to dokładnie tak samo, jak miało to miejsce wcześniej:
- kliknięcie w dowolny obszar powiadomienia przenosi do wołania;
- kliknięcie w link w powiadomieniu przeniesie Was do
W dzisiejszej aktualizacji #wykopchangelog przygotowaliśmy dla Was:
1. W powiadomieniach poprawiliśmy linkowanie do komentarzy i wpisów, w których jesteście wołani. Problem pojawiał się przy odpowiedziach do komentarzy, które zamieszczone były się na 2,3,4… stronie. Obecnie problem ten został rozwiązany. Teraz działa to dokładnie tak samo, jak miało to miejsce wcześniej:
- kliknięcie w dowolny obszar powiadomienia przenosi do wołania;
- kliknięcie w link w powiadomieniu przeniesie Was do
parsiuk +49

@asdfghjkl: wszystko zależy od tego, czy taka osoba nauczyła się czytania Brajlem i czy podczas nauki miała od razu trening mapowania/łączenia/bindowania tego, co czyta na rzeczywistość.
Np. "mokre" - nauczyciel wtedy chlapie jej ręce itp.
Wydaje mi się, że po takim treningu taka osoba jest w stanie kojarzyć koncepcje
@Taka_Szara: pytanie brzmi, czy taka osoba w tym zadaniu będzie mogła dotykać i widzieć, czy tylko widzieć.
Oraz czy będzie mieć kulę obok sześcianu w jednym "widoku/ujęciu", bo koncepcję kątów da się wywnioskować, o ile zna się abstrakcję zliczania.
W zależności jak
Może mieć za to wyobrażenie względem jakichś pojęć na zasadzie bazy faktów, ale bez możliwości "przytoczenia z doświadczenia" tych pojęć.
Mlecze są żółte, słońce jest żółte, pszczoła jest trochę żółta, trochę czarna, ale nie wie jak wygląda żółty i nie wie jak wygląda czarny.
Jeżeli jednak np. kredka będzie podpisana brajlem, to będzie w
Wydaje mi się, że każdy dobiera sposoby myślenia względem tego, co opanował najlepiej w trakcie dorastania i uczenia się.
Ja np. wokalizuję myśli oraz wokalizuję, gdy czytam, ale podobno da się myśleć bez wokalizacji i czytać również bez wokalizacji :P
Możliwe, że prowadzenia wewnętrznych dialogów też trzeba się nauczyć i
Stawiam, że pewnie myślą w trochę inny sposób, nie używając słów w formie słuchowej
@asdfghjkl: a no i jeszcze na bank trzeba dołożyć kwestię "relatywnego" ułożenia ciała/odniesienia się/umiejscowienia w jakiejś lokalnej przestrzeni oraz stanu "efektorów" człowieka - czy coś ktoś trzyma, czy ma ubranie itp.
Czy coś jest bliżej, czy dalej.
https://en.wikipedia.org/wiki/Subvocalization
https://en.wikipedia.org/wiki/Internal_monologue
To, co nazywałem wokalizacją, na PL Wiki jest pod hasłem "fonetyzacja"