@Pol753 @Wsciekle_piesci_meza @Polanin @Ciuch_ciuch_madafaka @Felonious_Gru @wujekKiziora Kurde panowie. Niby ma to sens, ale nie do końca. To taka odwieczna już dyskusja na temat rękawic w stolarstwie. Tutaj przede wszystkim na obrazku jest przedstawione niepoprawne używanie ukośnicy. Tak się składa, że pracuję na codzień z dokładnie tą, która jest na obrazku. Ta ręka nie powinna się tam w ogóle znaleźć. Przy poprawnym użytkowaniu, myślę, że używanie rękawic na dłuższą metę da więcej dobrego.
@Recydywa: Ułamek sekundy rozkojarzenia zafundował wiertarkę obracającą się wokół palca. Jedyne co pamiętam to tylko odruchowe wyrwanie wtyczki z gniazdka. Całe szczęście straciłem tylko paznokieć, który odrosł ale już nigdy nie założę rękawiczek do prac gdzie dłoń jest w pobliżu ruchomej części.
@Recydywa: Najgorsze to jest chyba to że normalnie rękawiczki szybko się psują łatwo uszkodzić ale jak wciągnie do maszyny to stają się zajebiście wytrzymałe i mimo sporych zniszczeń, skutecznie potrafią zablokować dłoń
dlaczego na wykopie nie można po prostu chłodno dzielić się swoimi przemyśleniami tylko trzeba się podlizywać któreś ze stron bo jak nie zostaniesz kremolwskim nkwdzistą albo ukroświniakiem? Czy na wykopie nie ma ludzi trzeźwo myślących? #ukraina
#bhp #bhpfailure #stolarstwo #majsterkowanie
a tu widać, że 3/5 mocne, więc już tak nie bardzo do wiertarek
@Wsciekle_piesci_meza
@Polanin
@Ciuch_ciuch_madafaka
@Felonious_Gru
@wujekKiziora
Kurde panowie. Niby ma to sens, ale nie do końca. To taka odwieczna już dyskusja na temat rękawic w stolarstwie.
Tutaj przede wszystkim na obrazku jest przedstawione niepoprawne używanie ukośnicy. Tak się składa, że pracuję na codzień z dokładnie tą, która jest na obrazku. Ta ręka nie powinna się tam w ogóle znaleźć. Przy poprawnym użytkowaniu, myślę, że używanie rękawic na dłuższą metę da więcej dobrego.
@Recydywa: Każda ukośnica wygląda podobnie, a na zdjęciu jest jakiś przypadkowy render.
@Recydywa: Podobna, ale to nie identyczna.