Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 99
Radna KO Anna Auksel Sekutowicz uważa z kolei, że tego lata zapewne nie nastąpi zmiana dot. picia alkoholu nad Wisłą. - Pewnie w okresie wakacyjnym nic się w tym zakresie nie zmieni, a wręcz przeciwnie: z mediów można się dowiedzieć, że rząd szykuje się na czwartą falę pandemii, więc na chwilę obecną nie ma przestrzeni dla dyskusji, czy będziemy cokolwiek zmieniać. Zakaz trwa, dopóki mamy pandemię - powiedziała

Cytowana teraz przez PAP przyznała, że jej zdaniem potrzebny jest całkowity zakaz spożywania alkoholu na bulwarach

To super wolnosciowo-pro obywatelska partia xD

https://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,27225603,radny-pis-chce-zniesienia-zakazu-spozywania-alkoholu-nad-wisla.html

#warszawa #alkohol #wisla #bulwary #prawo #koronawirus
  • 33
@diogene: @Krupier: @komentarze: Dodam tylko, że właśnie na politechnice zaczynają malować mural w którym zachęcają do zapraszania znajomych nad wisłę XDDDDDDDDDDDDD
Co za dzbany hipokryci. Z własnym alkoholem źle, ale tak to spoko chodźcie na bulwary daj piniondz pubowi, pensyjką potrząśnij.
@pan-bartolomeu-dias: @lukaszzz: A spójrz na angielskie miasta, całe zasrane zarzygane, butelki wszędzie. Warszawa jeśli o to chodzi to stolica kultury, raczej trzeba edukować innych, moi znajomi np. zawsze odnoszą swoje butelki do kosza, istnieje na bulwarach też funkcja żula odnosiciela ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja jestem za całkowitym zniesieniem zakazu picia pod chmurką i edukowaniem społeczeństwa na temat własności wspólnej. Bulwary z drugiej strony sa dobre
@Podstarzaly_Mandalorianin: To też jest problem, raz się wykłócałem i wykłóciłem że kupuje u was co weekend piwo, chętnie sprzedajecie, ale zwrócić butelki nie można bo paragon. Dopiero jak powiedziałem że nie odejdę dopóki nie oddam to przyszedł kiero i po marudzeniu przyjął ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Bulwary o poranku, jeszcze przed pandemia, to obraz nedzy i rozpaczy. Jako spoleczenstwo nie doroslismy do zniesienia zakazu spozywania alkoholu w miejscach publicznych. Z drugiej strony nie mam watpliwosci, ze obecnie ten zakaz ma raczej znaczenie finansowe (wspomaganie barow k klubow nad wisla) niz faktycznie ma chronic przed zarazeniami

@lukaszzz:

Ty chyba prawdziwego syfu o poranku po imprezowym weekendzie za granicą nie widziałeś. Polska przy tym to ostoją czystości.
Ty chyba prawdziwego syfu o poranku po imprezowym weekendzie za granicą nie widziałeś. Polska przy tym to ostoją czystości

@Krupier: pilem pod chnurka w wiekszosci stolic europy i w calym spektrum syfu bulwary plasuja sie w niechlubnej, dolnej połówce. Nawet w blizniaczym budapeszcie jest czysciej niz w Warszawie w sobote rano. Gorsi od nas sa tylko mieszkancy Wysp
@Krupier:

Ty chyba prawdziwego syfu o poranku po imprezowym weekendzie za granicą nie widziałeś. Polska przy tym to ostoją czystości.

I wszyscy chcieliby aby tak pozostało, ale jak widać niektórym marzy się ułatwienie robienia syfu nad rzeką dla meneli, sebków, pijanych studentów itp. To byliby jedyni beneficjenci postulowanych zmian.